Nytt

I Oslomarka er det restriksjoner på hvor lenge man kan telte på ett og samme sted. Det ser allikevel ut til at noen får lov til å omgå reglene som gjelder. Ved Sognsvann, som er et av de mest brukte friluftsområdene i Oslo, bor det romfolk i to teltleire som stadig vokser i størrelse.  Søppel og avføring flyter i området, og nå kommer vinteren.

Romleirene ved Sognsvann blir større og større, men er ikke rustet for den norske vinteren.

——————–

– Det er kaldt her, men vi klarer oss. Vi har på oss mange lar med klær. I teltene sover vi tre-fire stykker sammen for å holde varmen om natten, forteller Vasile.

——————–

«Det er ingen tegn til at leirene er i ferd med å bli fraflyttet for sesongen, tvert imot ser de ut til å ha økt i omfang siden befaringen 14.09. Vi anslår at det er omkring  30 telt av varierende standard i de to leirene til sammen. Det generelle inntrykket var en økning av menneskelig avføring og søppel inkludert matrester i og rundt leirene», heter det i rapporten.

I Norge er det ingen lett sak å bortvise uønskede gjester.

Torsdag startet forhandlingene i Oslo tingrett  om teltleiren som Statsbygg har kjempet for å fjerne. Konflikten har pågått siden i sommer, etter at omlag 100 romfolk bosatte seg i telt rundt Sognsvann. Det er Statsbygg som forvalter friområdet.

 

http://www.osloby.no/Ikke-klar-for-snoen-7030165.html