Nytt

Reglene for overnatting i Nordmarka i Oslo er klare. Etter 48 timer må man finne seg en ny plass. Romfolket aksepterer ikke denne regelen. De regelrett forlanger å bo i skogen hvor de okkuperer områder som skal være tilgjengelig for allmenheten. Romleirene vokser i raskt tempo, og man får assosiasjoner til shanty towns man ser i bl.a Sør-Afrika.

Fredag ettermiddag ble det hengt opp brev med varsel om bortvisning ved inngangen til alle teltene. I varselet ble det gjort klart at romfolkene hadde 48 timer på seg til å forlate området, og at eventuelle gjenværende telt og eiendeler ville bli fjernet. Advarselen sto imidlertid kun tekstet på norsk og engelsk.

Politiet står imidlertid fast på at beboerne også er blitt varslet også på rumensk.

– Det er hengt opp informasjon, og det er gitt ut beskjed via tolk. Alle her oppe har fått beskjed om at de skal flytte, sier Nicolaisen.

Inne i leiren forsøker innsatslederen å forklare at man ifølge friluftslovens §9 ikke kan overnatte på samme sted i mer enn to døgn uten grunneiers samtykke. Menneskene som flokker seg rundt er vekselvis sinte, frustrerte og oppgitte. Mest av alt stiller de seg uforstående til det som er i ferd med å skje.

——

– Vi kommer tilbake til skogen i morgen, for vi har ikke noe annet sted å sove. Vi kommer tilbake.

– Mange klager

De første meldingene om romleiren kom for cirka tre uker siden. Siden har leiren vokst i raskt tempo.

– Vi har fått mange klager fra turgåere. Siden leiren har vokst raskt, er vi redd for at den vil vokse ytterligere hvis ikke gjør noe raskt, sa Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, til Osloby fredag.

Friluftslivet har definitivt forandret seg i det multikulturelle Oslo. Hvem ville ha trodd at shanty towns ville bli en del av hverdagen i Nordmarka?

http://www.osloby.no/nyheter/Romfolk-Det-er-en-katastrofe-om-vi-ikke-far-bo-i-skogen-engang-7513640.html#.UzHqotyIlsE