Historien om romfolket ved Sognsvann i Oslo fortsetter. Det stjeles fra fotballspillere. Jenter våger ikke løpe alene. Turområdet i Nordmarka ligner et toalett.

Hvorfor retter ikke riksdekkende medier søkelyset på forfallet som skjer i Oslo, rett foran øynene våre?

Romfolk på Sognsvann stjeler angivelig fra Lyn-spillere og forsøpler Oslos mest populære turområde. Nå har de som bruker området fått nok.

– Det er stadig yngre folk som kommer, og de er mer aggressive. Vi har satt opp skilt for å advare mot tyveri. Vi snakker med dem som går over her og opplyser om at dette er et privat område og at de ikke er ønsket her. Vi ber også om å få se i sekker og poser. Vi må være proaktive eller så tar det helt av, forteller han.

– Sognsvann er ikke lenger brukbart som friluftsområde og ser ut som et eneste stort toalett, sier turgåer Ørnulf Finstad etter det som skulle være en hyggelig høsttur til et av de mest brukte friområdene i Oslo.

Den siste tiden har det også vært økt aktivitet på parkeringsplassen ved Sognsvann som benyttes til overnatting, matlaging og dumpeplass for søppel.

Annik Bjørndal i Lyn ski forteller om jenter som ikke tør løpe alene i skogen, om ekskrementer, søppel og ekstra ressurser som må settes inn for å passe på barna og verdisaker samt flere som ikke tør parkere bilen over natten på parkeringsplassen når de bruker Lyn-hytta.

Foreningen Folk er folk mener det er myndighetenes ansvar å ta vare på fattige tilreisende. Gjelder samme logikken i andre land når eventuelt fattige nordmenn krysser landegrenser?

– Myndighetene må sørge for tilstrekkelige tilbud som ivaretar liv og helse for fattige tilreisende. Det utspiller seg en humanitær katastrofe i Europa i dag, og det er offentlige myndigheters plikt å ivareta grunnleggende forhold til alle som oppholder seg i Norge, sier Evenrud.

 

http://dittoslo.no/nordre-aker/nyheter-nordre-aker/friomradet-har-blitt-et-toalett-1.8136250

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂