Sakset/Fra hofta

På den tiden voldtektene i Oslo fortsatt befant seg i den offentlige bevissthet, ble det fremmet mange forslag med sikte på å gjøre byen tryggere for kvinner på vei hjem etter mørkets frembrudd. Et av disse forslagene var å sørge for bedre belysning og å kutte ned vegetasjon.

Med romfolkets ankomst til Oslo har hovedstaden fått en ny kilde til mistrivsel, nemlig at mange benytter byens parker ulovlig som campingplass og toalett.

Sofienbergparken i Oslo er full av avføring fra mennesker. Naboer har fått nok av at romfolk gjør fra seg i hekker og kratt i området.

– Det skjer hver dag. Hver eneste dag. De står opp rundt halv åtte – åtte. Da sitter de langs hekken, sier Jan Rodvang, som jobber med å holde parken ren.

Han kjenner godt til problemet. I et forsøk på å holde det rent kaster Rodvang og kollegene hans sand over store kladder med avføring.

Rett i nærheten er en lekeplass og en barnehage. Myndighetene er stort sett handlingslammede, men skal angivelig «se» på hva som kan gjøres.

På et helt bestemt punkt er man imidlertid rede til handling, og jammen setter man ikke sin lit til belysning og kutting av vegetasjon for å løse dette problemet også:

Det vil bli innført strakstiltak som å beskjære hekken og sette opp lys som skrur seg på automatisk.

– Hvor mye effekt det vil ha gjenstår å se. Det vil i hvert fall gjøre det mindre attraktivt å bruke dette området som toalett.

Det siste ifølge bydelsoverlegen, som utvilsomt er klar over den fysiologiske omstendighet at må’ru så må’ru.

Mon tro om man kan få bukt med enda flere av Oslos problemer ved å holde plantelivet i sjakk og bade byen i flomlys? Kanskje lommetyveriene eller trikkesnikingen?

 

NRK Østlandssendingen: Barn leker blant avføring og søppel