Nytt

Fransk politi slo i morgentimene til mot en leilighet i Toulouse hvor man tror den eller de som angrep den jødiske skolen mandag skjuler seg. De ble møtt av våpenmakt. Det snakkes om Al Qaida.

Innenfor skal en 24-åringen ha forskanset seg. Han er allerede registrert av fransk sikkerhetspoliti som ekstrem og en risiko. Han skal ha vært i treningsleire på grensen mellom Pakistan og Afghanistan.

A source close to the inquiry told AFP a 24-year-old suspect had exchanged words with the RAID team and had declared himself to be a member of Al-Qaeda, the armed Islamist group founded by late Saudi extremist Osama bin Laden.

«He was in the DCRI’s sights (red.: sikkerhetspolitiet), as were others, after the first two attacks,» an official said, referring to France’s domestic intelligence service, adding: «Then the criminal investigation police brought in crucial evidence.»

French Interior Minister Claude Gueant had arrived at the operation site, in the Croix-Daurade district of the southwestern city of Toulouse, scene of two of the shooting incidents over the previous nine days, he said

Allerede tirsdag ble det klart at de tre nazi-sympatisørene som ble kastet ut av hæren i 2008, ikke var involvert.

Nå snakkes det om Al Qaida-tilknytning. Det vil ha stor betydning for den franske valgkampen.

I dag skal de tre soldatene som ble drept, gravlegges i en seremoni i Montauban. Til stede vil være både Nicolas Sarkozy, Francois Hollande og Marine Le Pen.

Den franske regjering gjør alt for å vise at de tar det som har skjedd alvorlig. Idag blir kistene med de tre barna og rabbiner Jonathan Sandler fløyet til Israel. De fire hadde dobbelt statsborgerskap. Utenriksminister Alain Juppe følger kistene.

I går ble alarmberedskapen i Frankrike hevet til fiolett, den høyeste kategorien. Det er første gang Frankrike har hatt en så høy beredskap.

Den gir politiet en rekke fullmakter til å gripe inn i folks hverdagsliv. Det gir også militære og politiet anledning til å samarbeide tett, ved opprettholdelse av veisperringer og vakthold.