Det at drapsmannen i Frankrike henrettet ikke-europeere, førte til den logiske konklusjon at drapene var rasistiske, dvs. de måtte være begått av en europeer.

Så kom massakren på den jødiske skolen, og ordet antisemittisk ble føyd til. Nå var man overbevist om at drapsmannen måtte være nazist. Det ble allerede snakket om at både Nicolas Sarkozy, for ikke å nevne Marine Le Pen, kom til å få problemer i valgkampen.

Men så var det snakk om en jihadist. Den omvendte rekkefølgen av 22/7. Det brakte enkelte ut av fatning. I NRKs morgensending 6.30 kunne ikke Roger Sevrin Bruland få seg til å si at mannen var jihadist. Han og programleder Øystein Heggen snakket om aksjonen som var i gang i Toulouse. – Hvem er han egentlig? spurte Heggen, og Bruland ble svært svevende. I 07.00-sendingen ble det vist til at han selv hevdet at han var Al-Qaida-tilknyttet. Det kunne mao være tvilsomt. Motviljen mot å innrømme at han var ekstrem muslim, var åpenbar.

Ordene rasistisk kan bare bety én ting: en hvit europeer. Dersom ofrene er ikke-europeere, kan det bare bety en hvit rasist.

Nå viser denne saken at en Al-Qaida-sympatisør utmerket er i stand til å drepe ikke-europeere, sogar andre muslimer. Men det har man da visst i lang tid. Det faktum at jihadister ser på andre muslimer som forrædere som kan drepes, har vært kjent i årevis. Likevel går det ikke inn. Man tenker i stereotyper, de stereotyper man selv liker. Det kalles ellers fordommer.

The shootings began on March 11, when an paratrooper of North African origin arranged to meet someone in Toulouse to sell him a scooter he had advertised online, revealing in the ad his military status.

Imad Ibn Ziaten, a 30-year-old staff sergeant in the 1st Airborne Transportation Regiment, was shot in the head at close range with a .45 calibre pistol, a method that was to become the suspect’s signature.
Four days later three more paratroopers from another regiment were gunned down – two of them fatally – in identical fashion in a street in the garrison town of Montauban, 45 kilometres (29 miles) away.

The dead – Corporal Abel Chennouf, 25, and Private First Class Mohammed Legouade, 23, both of the 17t Parachute Engineering Regiment – were French soldiers of North African Arab origin.

Arab soldiers are prized targets for groups like Al-Qaeda, which regards Muslims who fight for Western armies as traitors.

The Telegraph: Toulouse shooting-French police surround house of jihadist