PST-sjef Janne Kristiansen sier til VG Nett at Anders Behring Breivik har lagt an på å leve så ubemerket som mulig og at han ikke har vist ekstreme ytringer på nett. – Han har nærmest vært moderat, sier Kristiansen.

De ordene veier tungt for document.no som er blitt hengt ut av mediene for å ha gitt Behring Breivik anledning til å poste leserkommentarer høsten 2009.

Janne Kristiansen, sjef i Politiets sikkerhetstjeneste, understreker at drapsmannen Behring Breivik har levd et «ekstremt lovlydig liv».

– Han har kanskje muligens hatt noen trafikksaker på seg. Men han har bevisst lagt opp livet for ikke å komme i politisk søkelys. Han har også bevisst latt være å være voldelig i sine uttalelser på nett. Han har nærmest vært moderat, og har heller ikke vært en del av noe ekstremistisk nettverk. Han hadde registrerte våpen, men var medlem av en pistolklubb, ramser Kristiansen opp til VG Nett.

– Det er oppsiktsvekkende at han har greid å etterleve dette i så lang tid. Alt han har gjort har han hatt en legitim grunn til. Det hadde gått noen varsellamper om jeg kjøpte flere tonn kunstgjødsel, men ikke om en bonde gjør det, legger hun til.

PST: Anders Behring Breivik sto på liste over kjemikaliekjøpere