Nytt

Som poengtert en rekke ganger her, sprengte Anders Behring Breivik alle forståelsesrammer man satt med i forkant av 22. juli 2011.

Den avgåtte PST-sjefen gav ifølge NTB i dag uttrykk for det samme Stortingets 22. juli-høring:

Den tidligere PST-sjefen, som gikk av etter å ha røpet sensitive opplysninger i en stortingshøring i januar, mener det var riktig å prioritere trusselen fra ekstreme islamister i forkant av 22. juli.

– Dette hadde fremste prioritet da jeg ledet Politiets sikkerhetstjeneste. Jeg holder fast ved at denne prioriteringen var rett, sa Kristiansen, som ellers ikke gikk god for karakteristikken av Anders Behring Breivik som høyreekstrem.

– Han var en soloterrorist med sin helt egen ideologiske oppfatning.

Janne Kristiansen brukte også beskrivelsen «sort svane» om terroristen.

Dette faller ikke i helt god jord hos Venstre-leder Trine Skei Grande, som uten høyreekstreme muligens føler seg litt som en handelsmann uten varer:

– Eg er skremt av at Kristiansen framleis ikkje innrømmer at terror frå høgreekstreme er eit problem, seier ho, og reagerer på at Kristiansen ikkje kallar Breivik for høgreekstrem.

– Når PST seier vi ikkje kjem til å møte høgreekstreme trugslar, så vel ho å berre omdefinere Breivik til å ikkje vere høgreekstrem, seier ho.

Skummelt at andre grafser til seg definisjonsmakt også.

 

Aftenbladet: PST-sjefer tror ikke Breivik kunne ha blitt oppdaget
NRK: Janne Kristiansen: – Breivik er ikkje direkte høgreekstremist

Les også

-
-
-
-