Den som ikke har fått øynene opp for Niall Ferguson, bør sette av fem minutter til å se ham i duell med Ziauddin Sardar om hvem som har skyld i miseren de arabiske land har befunnet og befinner seg i.

Mens resten av verden har bykset fremover, har den arabiske verden blitt stående stille, eller rettere, gått tilbake, fordi man produserer barn, men lite annet. Den demografiske bomben er noe som nesten ikke diskuteres, ikke i vestlige medier og slett ikke i muslimske. Jfr. Pakistan som går en katastrofe i møte.

Etter som muslimer setter større preg på ordskiftet i vestlige land, blir demografi et tabu også her, og det desto mer som den innfødte befolkningen vokser, og den muslimske vokser med rekordfart pga. innvandring og høyere fertilitet.

Vestlige kvinner liker ikke å bli minnet om at de føder for få barn og blir utkonkurrert på babymarkedet. Dette er en form for konkurranse de ikke vil vedkjenne seg. Men den er der, og kommer til syne i form av selvhevdelse og stolthet. De som blir færrest, taper.

I stedet pisker den innfødte del av befolkningen seg med begreper som «hvit flukt». Man bærer, som Enoch Powell sa, ved til sitt eget likbål.

Denne konstellasjonen er bakgrunnen for den korte duellen mellom Ferguson og Zardar. Det er en ujevn match, Ferguson er helt overlegen.

Arabere og muslimer må slutte å skylde på Vesten, som kun styrte denne del av verden i 70-80 år, mens de lå under ottomanene i over 500! Og mens den vestlige påvirkningen er så godt som utvisket, består den ottomanske og islamske i høy grad. Den har faktisk fått en renessanse.

Zardar gir Ferguson delvis rett, men i hovedsak mener han at det er Vestens skyld at araberverdenen har stått stille. Hvorfor skulle han endre mening når vestlige liberalere er enig med ham og sprer dette budskapet om Vestens skyld via alle mediekanaler?

Likevel: Ferugson er formidabel. Han er produktiv som en maskin, og hans bøker og TV-serier bør spres. Han er et lysende eksempel på hva ett menneske kan utrette. Hvilken energi. Han er sammen med et annet lysende intellekt, Ayaan Hirsi Ali. At det er hun som må leve med livvakter, sier noe om en verden som ikke klarer forsvare sine verdier.

Les også

-
-
-
-
-
-