Nytt

En gruppe KrF-ere ber i et åpent brev Islamsk Råd Norge om å ta avstand fra sheik Yusuf al-Qaradawi. Brevet er ledd i en handlingsplan mot jødehat.

I forslaget signert Hans Olav Syversen, Dagrun Eriksen, Rigmor Andersen Eide, Geir Jørgen Bekkevold og Kjell Ingolf Ropstad hevder KrF-erne at al-Qaradawi er en jødehater som har oppfordret til terrorhandlinger. Den muslimske sjeiken har også forbindelser til Det europeiske fatwarådet, som Islamsk Råd har forbindelser til.

Det er Lars Akerhaug som har skrevet saken. Det er påfallende at han gjør påstanden subjektiv – ved å skrive «hevder». Det er ikke lenge siden Qaradawi sa at Holocaust var Allahs straff og at han håpet det var muslimene som kom til å stå for neste Holocaust.

I stedet lar Akerhaug brevet stå for KrF’ernes regning.

– Er du ikke redd for at dere med dette forslaget bidrar til å grave enda større grøfter mellom muslimer og storsamfunnet?

Akerhaug har derimot ingen motspørsmål til Basim Ghozlan som får tordne mot KrF’erne:

– Jeg mener at forslaget er smakløst, ensidig og dermed motbydelig. Forslaget er et utslag av islamofobi som stadig sprer seg i det norske samfunnet.

Ghozlan mener også at forslagsstillerne bommer når de ønsker en handlingsplan som kun fokuserer på jødehat.

– Det er muslimer, ikke jøder, som er Europas mest utsatte gruppe. Selv i Norge har det vært registrert rasistiske drap rettet mot muslimer, sier Ghozlan.

Den nye leder for Islamsk Råd, Mehtab Afsar, velger å skyte seg inn under at Rådet er en paraplyorganisasjon uten noen bestemt oppfatning.

Mener norske muslim-ledere støtter «dødssjeik»