En tyrkisk avis skriver at Yusuf Qaradawi skal til Norge for å avgjøre de fem bønnetidene i et land der solen er oppe kort eller slett ikke. Feil, sier Basim Ghozlan, det må eksperter gjøre (er ikke Qaradawi ekspert?), men Qaradawi kommer på en konferanse hvor detaljene ennå ikke er fastlagt.

NTB-meldingen om det forestående besøket er ellers et eksempel på forvirring når offisielle medier skal beskrive en mann som både er ekstremist og anerkjent.

Først refereres det til alle hans hatefulle og ekstreme standpunkt:

Han er predikant og har uttalt at ektemenn kan slå sine koner. Han mener også at profeten Muhammeds ekteskapsgrense på ni år er helt grei, så lenge jenta fortsatt er jomfru når hun er ni år gammel og så lenge giftermålet skjer frivillig. Qaradawi giftet seg med sin andre kone da han var 60 år og hun var en mindreårig jente på 14 år.
Han har også forsvart kjønnslemlestelse av kvinner, og han har uttalt at holocaust var en guddommelig straff som Adolf Hitler iverksatte overfor jødene. Qaradawi ønsker å dø som martyr i et angrep mot jøder, har han uttalt.

I neste setning heter det:

Mannens meninger er sterke, men i den muslimske verden omtales han som moderat.

Ville man brukt et så beskjedent ord om slike meninger, hvis de var fremsatt feks. av en kristen leder?

En lignende harmløs-gjøring av Qaradawi er beskrivelsen av de kristelig folkeparti-politikerne som ba Islamsk Råd klargjøre sitt syn på Qaradawi.

Norske politikere har også satt kirkekaffen i vrangstrupen av Qaradawis holdninger.

Det var vel ikke banning i kirken det var snakk om? De fem politikerne representerer for øvrig selv et parti som ikke vet hvilket ben det skal stå på i forhold til toleranse for de intolerante. Feks. fant stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad å måtte støtte opprettelsen av muslimske privatskoler i Oslo, selv om det uttrykkelig het at islam skulle være fag og erstatte RLE.

Tyrkisk avis: Yusuf al-Qaradawi flytter til Norge