Konvertitten Yousuf Dawah med en mann ved navn Nafies på stand i Bergen. Foto: Ummah Norway- En invitasjon til Islam på Norsk / Facebook.

Islamistene i Norsk Dawah splitter organisasjonen. Den norske konvertitten og tidligere frontfiguren Yousuf Dawah etablerer Ummah Norway, mens den norske konvertitten Fredrik Bjelland nå synes å være leder for Norsk Dawah.

Kent Michael Malmø forlater Norsk Dawah

Norsk Dawah er omreisende utdelere av Koranen, som forsøker å få norsk ungdom og andre til å konvertere til islam. Organisasjonen er registrert i Brønnøysund-registrene, og i firmainformasjonen for Norsk Dawah het det for et par dager siden at styremedlem var Kent Michael Malmø (f. 1985), mens Nafies Iqbal (1996) var styrenestleder og Atiq Mohammad Ayoubi (1999) var styremedlem.

Nå står det at Fredrik Røe Bjelland (1998) er styreleder, mens Nafies Iqbal (1996) og Atiq Mohammad Ayoubi har samme roller som før, mens Kent Michael Malmø oppgis å ha fratrådt.

Starter Ummah Norway

Yousuf Dawah er konvertitten som har vært gruppens frontfigur, men nå skriver han på Facebook at han har gått ut av Norsk Dawah og har startet Ummah Norway, en organisasjon med undertittel: «En invitasjon til Islam på Norsk». Yousuf skriver:

Besmillah Rahmani Raheem. Etter et par intern møter har vi bestemt oss for at Norsk Dawah navnet som jeg selv grunnla for ca 2,5 år siden ikke lenger skal brukes.

Hva skjer videre? Vi er i oppstartsfasen av ny Dawah org som vil hete Ummah Norway. Nafies, Tamim og jeg vil være sentrale i styret i denne nye organisasjonen, som vi vil registrere innen kort tid In sha Allah!

Kent Michael ble Yousuf?

Ettersom Kent Michael Malmø juridisk sett var en av de tre mest sentrale medlemmene av Norsk Dawah, og siden ingen av de to andre synes å være konvertitter, så må en anta at det er Kent Michael Malmø som er Yousuf Dawah, selv om det er få spor av førstnevnte ellers på nettet. Han har muligens etter beste evne forsøkt å få slettet sitt egentlige jeg. Islamister gjør gjerne det, inkludert bilder. Men det er et par korte meldinger der han har spilt fotball for Holmlia. «Advarsel, stygt spill Kent Michael Malmø» står det i kampdata fra 2004.

Yousufs tidligere samarbeidspartner, konvertitten Fredrik Bjelland, rykker altså opp til ny leder av Norsk Dawah. Han hadde i ettermiddag ikke lagt ut noen melding om situasjonen. Han har heller ikke som Kent Michael Malmø tatt fullt arabisk navn, bortsett fra kallenavnet «Isa», som er den arabiske varianten av Jesus – ikke å forveksle med den egentlige Jesus.

Yousuf Dawah takket sin med-konvertitt for samarbeidet:

Vi vil takke Isa (Fredrik Bjelland) og andre samarbeidspartnere for innsatsen og tiden de har brukt i Norsk Dawah. Isa (Fredrik Bjelland) vil starte sin egen dawah org, så kontakt han direkte om videre informasjon om hans Dawah arbeid,

skrev han i Facebook-posten.

Målet med den nye organisasjonen er tydeligvis, i likhet med den gamle, å spre islam i Norge å få flest mulig nordmenn til heller å være muslimer enn å forbli i norsk kultur. Yousuf Dawah skriver at det er «bror Bouna og Atiq» som skal kurse nye konvertitter, og at de har et eget nettinstitutt for formålet. Han skriver videre at «Imam Tamim Shareq vil være vår hovedlærer».

Sørget da al-Qaradawi døde

Imamen til Ummah Norway deler saker fra Islam Net og sørget da Yusuf al-Qaradawi døde i september 2022:

«Måtte Allah være ham barmhjertig og gjøre ham til blant folket av de høyeste firdaus, Ameen», skrev Tamim Shareq og delte minneord  for «World famous Islamic scholar Dr. Yusuf al-Qaradawi.»

Hadde imamen vær integrert, så hadde han heller delt Documents sak om samme dødsfall:

«Yusuf al-Qaradawi er død, 96 år gammel. Qaradawi ble regnet som åndelig overhode for Det muslimske brorskap og brede sunni-kretser. Qaradawi sa islam ikke ville overlevd uten dødsstraff for frafall og blasfemi. Han uttalte seg rosende om Hitler og Holocaust»,

skrev Hans Rustad.

Eller nyhetssaken i Arab News om dødsfallet til islamisten som står på terrorlisten i land som Egypt, Emiratene, Saudi-Arabia og Bahrain, og som var bannlyst i USA, Storbritannia og Frankrike:

«Yusuf Al-Qaradawi is dead but his poison lives on», altså Yusuf Al-Qaradawi er død, men giften hans lever videre. Spredd av islamister.

Den arabiske nettavisen skriver videre at tilhengerne av Muslimbrødrene er ansett som en voldelig kult i den islamske verden, som oppildner religiøst hat med mål om å oppnå politisk makt. Noe den svensk-egyptiske forskeren Sameh Egyptson har påpekt og dokumentert i bøker, rapporter og nå sist i sin doktorgradsavhandling ved Lund universitet.

«Avhandlingen, som er over 740 sider, anklager navngitte muslimske ledere og sågar Sverige som nasjon, for å være en nasjonal filial av det internasjonale Muslimske brorskapet»,

skrev Dagens Nyheter i februar.

Overta Europa uten sverd

Sjefsimamen til nye Ummah Norway sørger altså når al-Qaradawi dør, selv om islamistlederen ifølge Arab News synes selvmordsbombing er berettiget og bedrev ekstrem antisemittisme og kvinneforakt. Og han hadde innbakt hat også mot europeere, skriver nyhetskanalen, som viser til en tv-tale han holdt i Qatar i 2007, der islamisten skal ha uttrykt sitt rotfestede hat for europeisk kultur og sivilisasjon:

“I think that Islam will conquer Europe without resorting to the sword or fighting. Europe is miserable with materialism, with the philosophy of promiscuity and with the immoral considerations that rule the world — considerations of self-interest and self-indulgence,” he said.

Helten til Ummah Norway-imamen mente altså at islam ville erobre Europa uten sverd, uten kamp. Fordi Europa er så miserabelt på grunn av materialisme, promiskuitet og umoral. al-Qaradawi foreskrev også løsningen: Europa kan reddes med islam. Det er nok hva dawah-islamistene har sett for seg, men er det hva nordmenn ønsker?

 

Moské i Ålesund samarbeider med Islam Net og Norsk Dawah

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.