En vinterlig løve utenfor Glyptoteket i København mot slutten av november 2010. Glyptoteket er et sted man kan søke inspirasjon og lise i vinterhaven. De antikke samlingene er en uuttømmelig kilde til berikelse. Møtet med skulpturene bekrefter den følelse  av kontakt med fortiden, som mennesket trenger for å leve. Antikken, og Hellas spesielt, er hvor alt begynte: det kunstneriske, det individuelle. Igjen og igjen kjenner en denne sterke individualismen stråle ut av skulpturene. En går aldri trett eller får for mye av det. Det eneste vi har er gipsavstøpninger i Nasjonalgalleriet, det er så stusselig at man knapt skulle tro det var mulig. Nå har danskene hatt mange år på seg, en antikk samling er ikke lett å bygge i våre dager. Men noen originaler burde vi hatt råd til, slik at at Athens lys kunne skinne også langt mot nord.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂