Sakset/Fra hofta

Den franske billedhugger Auguste Rodin blev født 12. november 1840. Google markerer Rodins 172 års fødselsdag med en tribute til mandens måske mest kendte skulptur Grubleren, der indgår som element i dagens Google Doodle.

Rodin 2012 homepage1   Google Doodle hylder Rodin

Google’s Doodle, der hylder den franske billedhugger på hans 172 års dag. 

Der var ellers ikke meget, der tydede på, at Rodin skulle blive en af kunsthistoriens væsentligste skulptører, da han begyndte sit virke. Han blev afvist af akademiet i Paris og måtte i stedet henlægge sin kunstneriske uddannelse til en skole for dekorativ kunst. Siden tog Rodin voldsom revanche, da han skabte nogle af kunsthistoriens mest markante og elskede skulpturer.

kysset glyptoteket   Google Doodle hylder Rodin

Kysset

borgerne fra calais glyptoteket   Google Doodle hylder Rodin

Den monumentale skulpturgruppe Borgerne fra Calais

grubleren glyptoteket   Google Doodle hylder Rodin

Grubleren, der også kendes som Tænkeren, er placeret i den lille park bag Glyptoteket. Her grubler skulpturen akkompagneret af larmen fra Tivolis rutschebane.

I Danmark findes tre hovedværker af Rodin på Glyptoteket i København. Kysset og den monumentale skulpturgruppe Borgerne fra Calais kan ses indendørs, mens Grubleren er placeret i den lille park bag Glyptoteket. Glyptotekets samling indeholder en lang række værker af Auguste Rodin, da brygger Carl Jacobsen var en stor beundrer af franskmanden. Blandt andet har Glyptoteket et eksemplar af den mindre kendte skulptur Johannes Døberen prædiker.

johannes døberen prædiker glyptoteket   Google Doodle hylder Rodin

Den mindre kendte skulptur Johannes Døberen prædiker 

Rodin døde 17. november 1917. Han havde på det tidspunkt status af Frankrigs mest anerkendte skulptør.

 

 

http://www.denfri.dk/2012/11/google-doodle-hylder-rodin/