Nytt

Politiet måtte beskytte muslimske ekstremister mot provoserte briter under militærparaden til hjemvendte soldater fra Irak og Afghanistan tirsdag. En av demonstrantene spyttet på moren til en soldat og en burkakledd kvinne tok bilder av de paraderende soldatene.

Publikum reagerte med raseri, og heller ikke britiske medier legger fingrene i mellom om hva de mener om de islamistiske demonstrantene som møtte opp under paraden:

«To ganger på to år har de slåss i Irak. Tolv av deres kamerater har betalt den ultimate prisen der og i Afghanistan.

I de siste to årene har de tilbrakt dag etter dag med å patruljere et fiendtlig territorium, der hver forbipasserende kunne ha et gevær eller en bombe.

Så de 200 mennene i 2.dre Battallion Royal Anglian Regiment hadde kanskje rett til å vente en helte-velkomst under hjemkomstparaden gjennom Luton.

I stedet ble de møtt av hatefulle rop fra anti-krigsdemonstranter med plakater som sa: «Anglian soldater: Slaktere fra Basra» og «Anglian soldater: feiginger, mordere, ekstremister.»

There was a furious reaction from the hundreds lining the streets to support the soldiers – known as the Poachers. Shouting ‘scum’ and ‘no surrender to the Taliban’, they turned on the Muslim demonstrators.

Police were already out in force to protect the anti-war group and arrested two men among the soldiers’ supporters.

Sickening: The protesters had printed out placards, branding the soldiers of the 2nd Battalion The Royal Anglian Regiment ‘cowards’ and ‘killers’

Last night the mother of David Hicks, a captain with the Royal Anglian Regiment who was killed in Afghanistan in August 2007, called the protests ‘extremely distressing’.

‘I felt very saddened and extremely upset,’ said Mrs Hicks, of Wokingham, Berkshire. ‘I also feel a little angry. I think every mother or father who has lost somebody in Afghanistan or Iraq would feel very difficult about this.

‘It’s very easy to tarnish all the Muslim community with the same brush, but I do wonder, if the roles were reversed, if such a protest would be allowed in a Muslim country.’

Statsminister Gordon Brown fordømte protestene og ministre og senior-politikere kalte demonstrasjonen «krenkende» og «skitten». Skygge-forsvarsminister Dr. Liam Fox sa at demonstrasjonen var «krenkende, frastøtende og en skam».

Da raseriet over demonstrasjonen steg, ble politiet nødt til å skille gruppene:

‘It is only because of the sacrifices made by our armed forces that these people live in a free society where they are able to make their sordid protests.’

Luton South Labour MP Margaret Moran called for an inquiry into the way police handled the incident.

She said: ‘Calling people baby-killers and the rest seems to amount to provocation of the worst kind when these lads and lasses have risked their lives for the freedom these people enjoy. It seems to me this amounted to huge provocation and was potentially racially divisive.’

Men de islamistiske demonstrantene angret ikke. Ishtiaq Alamgir, som kaller seg selv Sayful Islam (Islams sverd) og er selvutnevnt leder for Luton-avdelingen av al-Muhajiroun – den nå forbudte radikale organisasjonen som ble ledet av Sheikh Omar Bakri – sier: ‘Sinnet har bygget seg opp. Paraden var den siste fornærmelsen.

De har drept, lemlestet og voldtatt tusenvis av uskyldige mennesker. De kan ikke komme her og paradere hvor det er et muslimsk miljø. Hva har de å være stolte av?’

Leaflets urging Muslims to demonstrate against the soldiers’ homecoming had been distributed around Luton earlier in the week.

Under the headline ‘Criminals’ it railed against the troops’ ‘audacity’ at marching though the town centre and accused them of having ‘blood on their hands.’

It read ‘Muhammad said :»He among you who sees a munkar (evil) should change it with his hand. If he can not do that , then with his tongue(by speaking out against it)».’

It finished with the words:’ We urge the Muslims of Luton not to stay silent against these murderers of Muslim men, women and children and to do what we as Muslims have been obliged to do and speak against an open evil.’

Police had penned the protesters into a small area and two lines of officers separated them from a large number of local people, waving Union and St George’s flags. At one point a man climbed onto a roof and threw a packet of bacon at the Muslim group.

Alamgir er født og oppvokst i Storbritannia, men for noen år siden avviste han landet og ble hva politiet kaller «en indre fiende» i krigen mot terror. Etter demonstrasjonen ble det forøvrig avslørt at en av de deltagende islamistene, Jalal Ahmed, er deltidsansatt i firmaet Menzies Aviation, som håndterer bagasje på Luton flyplass for easyJet og andre flyselskaper, og har hatt tilgang til sikkerhetsområder på flyplassen. Arbeidsgiveren har nå tilbakekalt Ahmeds adgangskort til flyplassen, og skal revurdere sikkerhetsklareringen hans.

Bedfordshire-politiet måtte senere eskortere islamistene til et sikkert sted hvor de kunne oppløse demonstrasjonen.

The force said last night: ‘Everything that went on will be examined and if any offences have been committed then we will arrest them.’

Den kjente hatpredikanten Anjem Choudary – som nylig foreslo militærkupp som metode for å overta Storbritannia og gjøre det til en islamsk stat – føyde skam til skade ved å håne drepte soldater og sammenligne dem med nazister på nettsiden til organisasjonen Islam For The UK:

«Patetiske og feige britiske soldater marsjerte pompøst gjennom Luton for å demonstrere sine ferdigheter i å myrde og torturere tusenvis av uskyldige muslimske menn, kvinner og barn over en 24 måneders periode.

Utrolig nok følte hundrevis av folk i Luton det nødvendig å overvære denne forferdelige paraden ved å vise bannere med støtte og sjokkerende ros av disse brutale morderne.

I dette lyset ble en ærlig demonstrasjon organisert av muslimer i nærmiljøet for å belyse den britiske regjeringssponsede terrorismen som pågår i Afghanistan og Irak, og hvordan hjemkomsten til aktive soldater på disse slagmarkene burde markeres med kraftige fordømmelser i motsetning til en velkomsfest.

Ikke-muslimer i Storbritannia må anerkjenne at handlingene til britiske soldater må fordømmes uten reservasjoner; de er ikke helter, men nærmere kujoner som ikke kan sloss, noe deres lite snedige død som en følge av «friendly fire» illustrerer.»

Soldatene Anjem Chaudry sikter til er 19 år gamle Robert Foster, 21 år gamle John Thrumble og 19 år gamle Aaron McClure – som alle ble drept i Afghanistan da et amerikansk F-15-fly droppet en bombe der de lå i stilling i august 2007. Familiene til de drepte soldatene har reagert med avsky og sinne på Chaudrys uttalelser.

Chaudry har forøvrig nær tilknytning til Ahlus Sunnah Wal Jamaah (ASWJ), en radikal islamistgruppe som antas å stå bak demontrasjonen. ASWJ ble grunnlagt i 2005, og overtok medlemmene fra Sheikh Omar Bakris Luton-baserte organisasjon Al-Muhajiroun ble forbudt.

– Hvorfor degger vi for den indre fienden?, spør Daily Mails leder:

Their greeting? With full police protection, a hate-filled mob of Muslims waves placards proclaiming: ‘Anglian soldiers: criminals, murderers, terrorists.’

One protester spits at a soldier’s mother. Another – for reasons we can only guess – takes photographs of the troops from behind her heavy veil.

Welcome to multicultural Britain, 2009. Of course, in many Muslim countries, any such display of hostility to the armed forces would be mercilessly punished as treachery (and woe betide any woman who dared express a political view in public).

Even in democratic – but deeply patriotic – America, such protesters would have risked being lynched.

But in abject Britain? Only two people are arrested, one for ‘racially aggravated harassment’. And – wouldn’t you know it? – both are supporters of the troops.

BBC`s forsøk på å vise til at også antatt moderate muslimer støtter demonstrantene blir ikke godt mottatt:

Abdul Malik, of Luton’s Race Advisory Forum, declares: ‘We must welcome their viewpoint and give them some attention’, adding with an air of magnanimity that our troops have the right to come home to visit their families. Big of him.

Yes, of course it’s a treasured British freedom to be allowed to protest against Government policy (and nobody has argued more consistently than the Mail against Britain’s involvement in the Iraq war). But the place for that is Westminster.

By abusing our troops, the protesters – most of them brought up in Britain – are not only showing grotesque ingratitude to the men and women upon whom their freedom depends, but they are also demonstrating hostility to the nation itself.

– Faktisk, etter tiår med det katastrofale eksperimentet med multikulturalisme, faller det dem antagelig ikke inn at deres oppførsel er upatriotisk, skriver Daily Mail.

«Politikere har stilt seg i kø for å forsikre oss om at demonstrantene bare en en «liten minoritet» – og det sikkert er hundretusenvis av britiske muslimer som er frastøtt av deres (demonstrantenes. min anm.) oppførsel.

Men inntil vi gjenoppdager vår nasjonale selvtillit, insisterer på full integrasjon av innvandrere inn det britiske samfunnet, står vi ikke da i fare for å fostre en nasjon innen nasjonen – og, tør vi si det, skaper et nytt Nord Irland hos oss selv?»

Daily Mail: Home from the war… and our troops are greeted by abuse from Muslim protesters

Daily Mail: ‘HE is the coward for mocking victims of friendly fire’: Families of dead soldiers react with fury to Muslim hate preacher’s taunts

Daily Mail: Labour’s disastrous policy is radicalising a whole new generation of Muslims