Numbeo har nylig oppdatert listen over verdens farligste byer. Malmö klatrer hele 35 plasser på listen, opp fra 108. plass ifjor til en solid 76. plass iår. Bak seg har de Irans hovedstad Teheran som nummer 77 og Karachi i Pakistan som nummer 78.

En bragd vi inte såg komma

Avstanden til sterke konkurrenter som Mexicos Cancun og Colombias Medellin, som havner på henholdsvis 84. og 88. plass, er anstendig – med dagens utvikling skal vi ikke se bort fra at den også er befestet. 

Å klatre 32 plasser på en såvidt eksklusiv liste på bare ett år, er i seg selv en bragd som vi inte såg komma – og vi anser en lignende bragd til neste år som usannsynlig. Et tilsvarende antall plasser oppover finner vi Europas farligste by, Marseille, fulgt av Birmingham, Coventry og Filippinenes hovedstad Manila.

Skilt på kjøpesenter i Malmö 2021. Foto (cropped): News Øresund – Jenny Andersson, Wikipedia

I 2012 var ikke Malmö på listen

Listen strekker seg tilbake til 2012. Den gang nådde ikke Malmö opp til notering på listen, men byen gjorde en sterk debut i 2013 med en 183. plass.

Og vinneren er …

På toppen av listen troner Caracas, hovedstaden i Venezuela, tett fulgt av hele tre sydafrikanske byer: Pretoria, Durban og Johannesburg.

Med Norge går det ikke like bra som med söta bror, bare Kristiansand hevder seg med en plassering som nummer 166 i verden, Oslo 244, Bergen 304 og Trondhjem 324 av totalt 333 listede byer.

Minst farlig er …

Snur vi listen på hodet, finner vi at verdens tryggeste byer er Abu Dhabi i Emiratene, fulgt av Taiwans hovedstad Taipei, Doha i Qatar og Dubai.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.