Svensk politi har nok å gjøre, ikke minst om natten, det er gjerne da det smeller mest. Foto: Staffan Claesson/TT Nyhetsbyrån / NTB.

Mangfolds-festen i Sverige bare fortsetter. I «flerkulturens hovedstad», Malmö, sprenger bombene hyppig, faktisk ble samme hus  sprengt for annen gang på få dager.

Det er Dagens Nyheter som melder om «dagens nyhet» fra vårt nærmeste naboland. Hendelsen skal ha skjedd natt til torsdag, og føyer seg inn i et mønster som får Sverige til å minne om et land i krig.

Under natten till torsdagen skedde ett sprängdåd vid entrén till en fastighet på Regissörgatan i Malmö.

Det er i og for seg en alarmerende nyhet i seg selv i et skandinavisk land, men ikke lenger særlig unik i Sverige. Denne typen handlinger har fått et temmelig «dagligdags» preg, hvilket sier en del. Smell fra bomber og knatring fra automatvåpen er en blitt en del av «samtidsmusikken» i en del svenske byer.

«Lyckliga gatan, du finns inte mer», er en god, gammel svensktopp-låt som godt beskriver situasjonen i 2021, både i Malmö og en rekke andre byer.

Les også: Kriminolog: – Alle bombene i Sverige mangler sidestykke i Europa – kanskje også i verden

Det som gjør denne saken i Malmö spesiell, er at den faktisk er en ren reprise:

Polisen berättar att det är andra gången på en vecka som det har exploderat vid samma fastighet, skriver Dagens Nyheter.

Avisen beretter mer detaljert om saken:

Strax efter midnatt fick polisen ett samtal om två män eller pojkar som betedde sig suspekt vid en trappuppgång. De två sprang sedan från platsen och gav sig av på cykel.

– Precis när polispatrullen kommer in i området ser de cyklisterna samtidigt som de hör detonationen, säger polisens presstalesman Patric Fors.

Politiet fikk arrestert de antatte gjerningspersonene:

De två personerna greps på platsen och har sedermera anhållits, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Svensk rettsvesen har til nå ikke vist den helt store besluttsomheten med hensyn til å sette en støkk i disse råbarkede og kyniske miljøene, oppsiktsvekkende milde straffer og «forståelse» gjør lite inntrykk på gjengene.

Snart smeller det igjen, kanskje for tredje gang i dette nye favoritthuset?

Les også: Oppsiktsvekkende utvikling: Muslimsk kvinne i Sverige ber om at hennes kriminelle sønn utvises

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!