Det ble nok en travel natt for politiet rundt om i Sverige. Foto: Staffan Claesson/TT Nyhetsbyrån / NTB

Det er ikke bare i Ukraina at bombene smeller. To steder i Sverige ble natt til torsdag rystet av bombeeksplosjoner. I tillegg ble det begått et drap et tredje sted.

Samnytt forteller om siste natts utvikling i «den svenske krigen», og det er ikke lenger bare de store byene som nå er skueplass for den krigsliknende volden:

Under natten mot torsdagen detonerade sprängladdningar på två olika håll i landet, Danderyd och Finspång, och i Sollefteå ska ett mord ha begåtts, innleder avisen.

Avisen beretter om det første av disse tilfellene, som bar preg av et attentat eller en trusselaksjon mot en villa der en familie bor:

I fallet Danderyd sprängdes något på en uppfart till en villa i Stocksund vid kl 1.30. Inga personskador uppstod vid detonationen men ett fönster fick skador.

– Det fanns både vuxna och barn i villan, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen, till Aftonbladet.

Polisen har undersökt brottsplatsen med bland annat specialsökhund, dörrknackning genomförs i närområdet och filmer från övervakningskameror hämtas in.

Danderyd er en kommune i Stockholms län, og mange av Sveriges mest velstående personer bor i denne kommunen. Likevel rapporteres det om økende vold og utrygghet også her, og veien kan være kort til klassifisering som «utsatt område» også for Danderyd.

Den neste «krigshendelsen» denne natten fant sted i Finspång, en kommune litt nord for Norrköping. Også i Finspång har volden satt sitt preg på hverdagen, og kommunen erklærte nylig en stor satsning for å gjøre hverdagen tryggere for innbyggerne.

Samnytt skriver:

I Finspång smällde det vid kl 0.30 på Vallonvägen vid en kiosk som fått skador och flera rutor gått sönder. Platsen undersöktes av nationella bombskyddet. Inga kända personskador uppstod i samband med händelsen.

Nattens drap skjedde i Sollefteå, en kommune lenger nord i Sverige. Dette er ifølge kommunens egne opplysninger en av de kommuner i Sverige som har tatt imot flest innvandrere i forhold til folketallet:

Det finns många olika kulturer och språkgrupper i kommunen. Sollefteå kommun tillhör en av de kommuner som sett till invånare har störst flyktingmottagande i Sverige. Här finns arabiska, thailändska, tigrinska, somaliska, persiska m.m, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Samnytt forteller om nattens stygge hendelse, der mye taler for at det var en gjeng involvert:

I Sollefteå utsattes en person för ett grovt våldsbrott på onsdagskvällen. Flera personer har gripits. Enligt uppgifter ska det röra sig om ett mord.

Les også: 

Ansatte på sosialkontor i Sveriges utsatte områder trues med å parteres

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Nok en nyhet fra Document forlag:

 

Denne anbefales:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.