En skremmende film av to israelere som besøker Malmø før Eurovision. De finner muslimske miljøer som er mer hatefulle enn på Vestbredden. Begge israelerne – som snakker arabisk – er tydelig skremt over det de ser. Ikke for sin egen sikkerhet, mer fordi dette er Sverige, det er et tidligere vesteuropeisk, liberalt land.Nå er det Hamas-land.

Butikkene er fulle av islamske, arabiske klær. Det er helt islam. 100 %. Hvordan er det å vokse opp i et slikt miljø? Hva slags svensker blir det?

De to snakker med utallige palestinere og arabere som benekter at det ble begått massakre 7. oktober. Ingen voldtekter, ingen nedslakting av sivile og barn især. De blir aggressive. Det er løgner.

De treffer en egypter som sier at det han sier kan være farlig for ham. Men han klarer ikke la være: De andre lever i en illusjon. De tror de skal kunne beseire Israel. De tror 7. oktober bare var begynnelsen. De forstår ikke hvilken katastrofe krigen er. Men den samme galskapen har grepet mullahene i Teheran. De tror også at Israel er svakt og står foran undergangen. I virkeligheten er det omvendt.

De snakker med en masse mennesker. De står og ser på en Gaza-demonstrasjon. De begynner å tiltrekke seg oppmerksomhet. Hvem er disse to utlendingene? Ordet går rundt: Det er israelere. De må ha politibeskyttelse.

Men det hindrer dem ikke i å oppsøke en moske på gateplan. Der inne er det tjukt av folk, menn. De sier dette er slike du finner i salafistmiljøer på Vestbredden. Dette er Sverige.

Som tilskuer får man perspektiv på hva Sverige har sluppet løs. Hvordan skal Sverige få kontroll? De har mistet den for lenge siden. Kriminaliteten er bare en liten del av problemet.

Midtøsten har kommet til Sverige.

Til sist får de to en advarsel: De skal ligge unna Eurovision. Det kommer til å gå av en stor bombe. I kveld kom meldingen om at de israelske deltakerne må holde seg på rommene sine.

Hva slags Eurovision blir dette?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.