Aftenpostens oppslag om reaksjoner på brann i teltleir ved Rafah er et forsøk på å hisse opp stemningen mot Israel. Overskriften er inflammatorisk.

Lemlestede barn lå strødd etter angrepet. «Tragisk ulykke», svarte Israel. Men nå kan EU ha fått nok

Hanne Christiansen og Tor Arne Andreassen vinklet saken helt fra det første pushvarslet til at noen israelere «feiret brannen».

Noen israelere feiret brannen i teltleiren. Men angrepet kan få alvorlige konsekvenser for Israel.

Det lød helt absurd. Hva tilsier en slik overskrift? Israel feirer en høytid med ild og noen kom med en morbid vits. Det skjer, men Israel står overfor journalister som bruker alle midler mot landet.

Herunder fra «fredsnasjonen» Norge.

– For oss er enhver skade for en ikke-stridende en tragedie. For Hamas er det en strategi. Dét er forskjellen, la Netanyahu til.

Samtidig feiret enkelte israelere angrepet, ifølge Haaretz. Søndag feiret Israel en jødisk høytid som tradisjonelt markeres med å tenne bål.

Avisen skriver at to journalister på høyresiden delte bilder av flammene i Rafah og spøkte med at dette var «det sentrale bålet i år».

Det var en dårlig, usmakelig vits. Men i stedet for å notere den for hva den var, valgte Aftenposten å utnytte den. De plasserte seg dermed på samme nivå som de to israelske journalistene.

 

https://www.aftenposten.no/verden/i/5E6wOE/lemlestede-barn-laa-stroedd-etter-angrepet-tragisk-ulykke-svarte-israel-men-naa-kan-eu-ha-faatt-nok

.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.