IDF sier brannen i Rafah søndag der 45 angivelig omkom ikke var deres skyld. Det var  et godt stykke unna der de bombet. Brannen må skyldes noe antennelig, lagret av Hamas.

Israels forsvarsstyrker sa tirsdag at et skjult våpenlager kan ha vært den egentlige årsaken til en dødelig brann i Rafah sør i Gaza, og at et luftangrep som var rettet mot et tilstøtende område, hadde brukt liten ammunisjon som ikke ville ha antent en slik brann av seg selv

Militæret mistenker at ammunisjonen eller et annet brennbart stoff som de ikke var klar over, forårsaket en sekundær eksplosjon og en brann som spredte seg i et kompleks som huser fordrevne Gaza-innbyggere i Rafah, og som drepte dusinvis av sivile palestinere, etter et luftangrep rettet mot to toppterrorister fra Hamas i området.

Angrepet og dødsfallene førte til en bølge av internasjonal fordømmelse, og palestinere og mange arabiske land kalte det en «massakre». FNs sikkerhetsråd skulle senere tirsdag innkalle til et hastemøte om hendelsen, som statsminister Benjamin Netanyahu har sagt var et «tragisk uhell».

Pentagon lot til å stille seg bak IDFs versjon og ga IDF rett i at deres operasjon var begrenset.

– Akkurat nå er vår vurdering at det som skjer i Rafah, hva det israelske militæret gjør, er begrenset i omfang, sier pressetalskvinne Sabrina Singh i det amerikanske forsvaret på en pressekonferanse tirsdag.

Minst 45 mennesker ble drept i angrepet mot en teltleir for internt fordrevne i Rafah søndag. Angrepet førte til en voldsom brann, og de fleste døde var barn og kvinner, ifølge helsemyndighetene på Gazastripen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kalt søndagens angrep for et tragisk feilgrep, og det israelske militæret (IDF) sier de etterforsker saken. ),,,=

Tirsdag ble 21 palestinere drept og mange andre såret i nye angrep mot et teltleir-område vest for Rafah, melder palestinske helsemyndigheter.

IDF sier de ikke har noe å gjøre med tirsdagens angrep. Hamas forsøker å piske opp en stemning mot Israel og en del land og mange medier følger villig opp.

Hvis det er hold i IDFs påstander kommer ikke møtet i Sikkerhetsrådet tirsdag kveld til å føre frem.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.