NTB

En amerikansk kilde med innsyn i Israels etterforskning av angrepet mot teltleiren i Rafah, hevder at en eksploderende oljetank kan ha forårsaket brannen.

Minst 45 mennesker ble ifølge palestinsk Røde Halvmåne drept da Israel søndag gjennomførte et luftangrep som rammet en leir for internt fordrevne.

Angrepet ble iverksatt to dager etter at FNs øverste domstol ICJ ga Israel ordre om å avslutte Rafah-offensiven umiddelbart, men uten at Israel etterkom ordren.

Nå hevder en ikke navngitt amerikansk kilde til den amerikanske TV-kanalen ABC at brannen som tok tak i teltene, kan ha blitt forårsaket av en oljetank som eksploderte etter et israelsk angrep. Kilden baserer seg på informasjon fra den israelske etterforskningen, som USA har fått innsyn i.

Vedkommende understreker at USA ikke selv har mulighet til å sende etterforskere til Gaza for å finne ut hva som skjedde, men at de må stole på hva israelske myndigheter forteller.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kalt angrepet et tragisk feilgrep. Luftangrepet skal ha vært rettet mot to Hamas-kommandanter, som Israel hevder også ble drept i angrepet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.