Høyre-leder Erna Solberg og partiets utenrikspolitiske talsperson Ine Eriksen Søreide tar sterkt avstand fra den israelske krigføringen i Rafah. Solberg og Søreide kjøper Hamas’ versjon uten forbehold. IDF har kommet frem til at de umulig kan ha antent ilden som drepte 45 søndag. Tirsdagens episode hadde de ingenting å gjøre med.

– Når man den ene dagen innrømmer feil, men neste dag fortsetter krigføringen uten å sikre seg mot nye feil, er det uakseptabelt. Det er all grunn til å stille spørsmål ved hvilken kontroll og troverdighet ledelsen i Israel egentlig har, skriver de to i en felles uttalelse tirsdag.

Høyre-politikerne sikter til angrepene mot Rafah søndag og tirsdag, hvor teltleirer med internt fordrevne palestinere ble truffet. Israels militære (IDF) har nektet for tirsdagens angrep.

– Summen av alt som har skjedd de siste sju månedene er ikke en proporsjonal gjengjeldelse, men langt over grensene for det som er legitimt. De sivile tapene er enorme. Denne krigen må avsluttes nå, skriver de to.

Solberg og Søreide tar ikke ett forbehold, men kjøper Hamas-propagandaen uten motforestillinger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.