Foto: Tuva Åserud / NTB

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer på at regjeringen anerkjenner Palestina nå og mener dette indirekte vil belønne Hamas’ terrorhandlinger mot Israel.

– Fremskrittspartiet støtter en tostatsløsning i Midtøsten. Men en opprettelse av en palestinsk stat må være en del av en fremforhandlet løsning, og vi må også være sikre på at vi ikke anerkjenner det som kan bli et islamistisk diktatur. En anerkjennelse nå er i realiteten en styrking av krefter som ikke ønsker forhandlinger og kompromisser, sier Listhaug i en epost til NTB.

– Allerede har 143 land anerkjent Palestina som egen stat, men staten Palestina eksisterer ikke. Derfor fremstår dette mer som en symbolsk handling som skal tilfredsstille Palestinakomiteen og andre ytterliggående aktivister på norsk venstreside, sier Listhaug.

 

Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.