Regjeringen har bestemt seg for å anerkjenne Palestina som stat og Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide vil komme med kunngjøringen på en pressekonferanse 0830. Flere kilder sier det samme.

Men blant palestinere er oppslutningen om en egen stat synkende, melder Sidsel Wold. De går inn for én stat. Hamas går inn for at dette skal omfatte hele Israel. Det er deres definisjon på from the river to the sea som er slagordet demonstrantene har ropt. Et slikt krav vil torpedere alle forhåpninger om en palestinsk stat. Da det vil være det samme som en krigserklæring mot den jødiske staten.

Norge har lagt seg tettere opp mot Palestina. En anerkjennelse vil skje i samarbeid med andre land. Spania og Irland har sagt at de vil gjøre det samme i sommer.

– Dersom det stemmer, så har regjeringen mistet enhver troverdighet i konflikten i Midtøsten. Norge har lagt Israel for hat og har akseptert narrativene presentert av Hamas, sa forsvars- og utenrikspolitisk talsperson i Frp Christian Tybring-Gjedde til NTB tirsdag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.