En talsmann for Hamas takker Norge for beslutningen om å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. Det spørs om Regjeringen setter pris på omfavnelsen.

Men det er de sengekameratene Norge har oppsøkt. De har frivillig valgt å gå til sengs med Hamas og anerkjennelsen vil bli oppfattet som en støtte til Hamas. Det forsøkte Hamas-talsmannen å utnytte.

– Dette er et historisk vendepunkt i Europa, og jeg er sikker på at mange land vil følge dette veldig viktige skrittet for å styrke den palestinske sakens posisjon på et internasjonalt nivå, sier Bassem Naeem til TV 2.

Han takker både Norges regjering og det norske folk for anerkjennelsen av Palestina.

– Takk for alle disse sterke standpunktene og denne sterke støtten til den palestinske saken.

Det spørs om det norske folk setter pris på omfavnelsen. I det minste er opinionen splittet, men Israel-synspunktet har trange kår i mediene.

Palestina-sympatien har gjort Regjeringen fartsblind. Barth Eide ble erklært persona non grata i Israel etter at Norge stemte for våpenhvileresolusjonen i FN. Norge har vært blant de fremste til å kritisere Israel. Så sent som tirsdag sa UD at Bibi Netanyahu vil bli pågrepet hvis han setter bena på norsk jord, hvis domstolen utsteder en arrestordre.

Da vil Netanyahu være i selskap med Putin.

Anerkjnnelsen av Palestina blir lagt merke til verden rundt. Det samme blir hyllesten fra Hamas. Det er komplimenter som kommer med en pris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.