«Debatten» er ikke hva den var. Men når det skjer noe alvorlig, får NRK og Fredrik Solvang likevel sjansen til å vise hvor de står.

At NRK støtter palestinerne, kan enhver med et radioapparat konstatere.

Man må spørre seg hvordan det er mulig – etter 7. oktober – bare å snakke om Gaza. At mennesker der lider, er det ingen tvil om, men selv om man skulle godta de tapstall Hamas oppgir: Hva med Ukraina og Jemen? I Ukraina har det blitt drept langt flere, og Jemen er en stat der en iranskstøttet milits dreper andre muslimer. Men dét er helt uinteressant for Palestina-siden.

Det ikke bare jøder i Norge hører, men jøder over hele verden, er at en diffus andel av allmennheten i den vestlige verden reagerer på 7. oktober ved å rope på en fordobling av innsatsen for Gaza og Hamas.

Nå har Rødt lagt frem et forslag om at Norge skal anerkjenne Palestina som stat og bli det 129. land som gjør det. Sverige gjorde det i 2014, som eneste vestlige stat.

«Palestina» har i mange år vært Norges «spesialområde», det er snart den eneste «Saka» som venstresiden har igjen å kjempe for. Men nå står de ikke alene. De er på parti med avvisningsfronten i den islamske verden. På møtet i Egypt sist helg var det Algerie som foreslo total boikott av Israel: Full luftfartsblokade, våpenembargo og diplomatisk frys – Israel skulle tvinges i kne.

Dette er de nye folkemordernes parti.

De som lever i den virkelige verden, fikk med seg at Saudi-Arabia, Emiratene, Sudan, Marokko og Jordan sa nei. De vet at Hamas og Hizbollah ikke bare er Irans spydspiss, men er villig til å rasere Midtøsten i en storkrig. Dette vil ikke de forannevnte landene oppmuntre til.

Disse landene vil at Israel skal gjøre jobben ferdig og fjerne Hamas. Det er sunni-arabisk realpolitikk. Den hører du aldri omtalt i norske medier. Araberne er handelsmenn. Handelsfolk er opptatt av fortjeneste. De vil bygge, ikke rasere. Det har gått opp for dem hvilken suksess Israel er. De vil gjerne lære. De ser at våpenteknologisk er hjernen mektigere enn selvmordsbomberen og bestialiteter. De vet hva Hamas står for.

Men den norske venstresiden kaster seg i armene på Hamas og drar resten av partiene med seg. Kun Dag Inge Ulstein fra KrF gjorde litt motstand mot tanken om en avskaffelse av dagens Israel.

Det er her dommen over Fredrik Solvang må bli hard. Han lot Rødts Sneve Martinussen føre an med forslaget om anerkjennelse. Til å bakke henne opp hadde Solvang hentet inn Nils Butenschøn.

Enhver med kunnskap om Midtøsten vet at Butenschøn tilhører miljøet som har utformet norsk Midtøsten-politikk. Den er venstreorientert, Palestina-vennlig og anti-israelsk. Det har vært innavl i årtier. Ingen med motstridende synspunkter har fått slippe til. Anti-israelismen er blitt institusjonell.

Det får noen alvorlige følger for Norges rolle i verden, men den norske eliten forstår det ikke. Den tror at den er «med».

Obama har gitt dem følelsen av å være på riktig side av historien. Han har befolket State Departement med sine folk. Det er en grunn til at folk som han og Soros har sine egne leadership-programmer: å utdanne unge mennesker de kan sette inn for å overta institusjoner innenfra.

Disse unge er så radikale at de ikke har skrupler med å støtte «palestinerne». Derfor roper de «from the river to the sea». Nylig gjorde de opprør innad i State Department og organiserte et opprop mot Bidens slappe, pro-israelske politikk.

Den radikale bølgen vi ser bryte ut, har vært forberedt i lang tid: gjennom innvandring, utenlandske studenter i USA (Qatar betaler mest) og woke-venstres overtakelse av medier og universiteter.

De har «øvd» seg på å dominere opinionen i flere år sammen med Hillary, Obama, New York Times og Big Tech. Russiagate var en generalprøve som siden er gjenoppført mange ganger.

Men Hamas har endret spillet, og flere amerikanske jøder har forstått at en ny antisemittisme har kommet til Amerika.

Det har alltid vært en frykt for at det kunne skje, men liberale jøder har hele tiden trodd at trusselen ville komme fra høyre. De får sjokk når de ser at det er deres liberale venner som blir Hamas. De vet hva det betyr. De har vært der før.

Rødt er helt «der» – og legger ikke skjul på det.

Espen Barth Eide ville ikke anerkjenne Palestina før Fatah og PLO satt med kontrollen. Han ville ikke anerkjenne et regime som ikke ville samarbeide med Vesten. Alle vet at dette regimet er korrupt og at det vil ta tid å utvikle det til noe annet. Norske penger har bare gjødslet korrupsjonen og Hamas, men det vil ikke UD og hele det humanitærindustrielle kompleks snakke om, for i så fall rokker de ved grunnlaget for sin makt.

Hamas er helt åpen om sitt mål. Det samme er Iran: utslettelse av den jødiske stat og dens innbyggere. 7. oktober fikk vi en forsmak på hvordan det vil arte seg.

Da er det Sneve Martinussen viser sitt sanne ansikt: Hun ville anerkjenne også en Hamas-regjering i spissen for en palestinsk stat. Det var opp til palestinerne å bestemme.

Det var da det begynte å lukte nazisme. En konstituert partileder legitimerer en apokalyptisk jihad-bevegelse som vil utrydde alle jøder.

I humanitetens navn.

Vi blir daglig fôret med slik propaganda av NRK Dagsnytt. Lege Hanne Lossius, med 15 turer til de palestinske områdene bak seg, sa at det ikke var håp for menneskeheten hvis vi ikke «redder» Gazas en million barn. Nora Ingdal sa noe av det samme.

Snakket noen om politikernes habilitet? Hva med NRKs? Eller Slottets?

Aktivisme er uforenlig med å drive ærlig journalistikk.

Hvis Palestina-aktivismen fortsetter å være ensbetydende med anti-israelisme, vil den være på parti med jihadistene.

Tirsdag lekte debattantene med tanken på å oppløse Israel som hjem for det jødiske folk.

Butenschøn og generalløytnant Robert Mood var enige om at man måtte gå helt tilbake til 1948 – ja, kanskje til 1917. Var det Balfour-deklarasjonen, som lovte jødene et eget hjemland, de tenkte på?

Her står representanter for det institusjonelle Norge i studio på Marienlyst og leker med tanken på å avskaffe den jødiske staten. Det er helt utrolig å være vitne til. Ingen synes å sanse hva det er som foregår.

Bortsett fra Sneve Martinussen, som forklarer hva det handler om når hun sier at intet utenomjordisk vesen skal bestemme hva som skal skje i Israel og med palestinerne. En klar referanse til Gud og Jahve.

Rødt vet hva de holder på med, men dét later de andre partiene som om de ikke forstår.

Tirsdag demonstrerte 300.000 for Israel i Washington.

Norge er i ferd med å havne på feil side av historien.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.


Kjøp «Det ufattelige var sant» av Walter Laqueur fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.