Asylsøkere venter på å registrere seg ved et asylsenter i Berlin den 25. september 2023. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

62,5 prosent av personene som mottar arbeids­ledighets­trygd i Tyskland, har migrasjons­bakgrunn, viser en intern beregning fra den føderale tyske arbeids­markeds­etaten som er basert på dens egne spørre­undersøkelser blant mottagerne.

Det avslører det forholdsvis nye tyske nyhets­nettstedet NIUS, der tidligere Bild-redaktør Julian Reichelt er blant de mest sentrale medarbeiderne.

Ifølge beregninger som Bundes­agentur für Arbeit gjorde i juni, er det ca. 2,5 millioner av de ca. 4 millioner mottagerne av ledighetstrygd i Tyskland som har migrasjons­bakgrunn. Andelen økte fra 59,9 prosent til 62,5 prosent fra juni 2022 til juni 2023.

René Springer, som representerer Alternative für Deutschland (AfD) i Forbunds­dagens arbeids- og sosial­komité, sier til NIUS at migrasjons­politikken har mislyktes katastrofalt i Tyskland de siste tiårene. – Strenge tiltak behøves for å stanse ytterligere innvandring til i våre sosial­systemer, sier han.

Men enn så lenge fortsetter tilstrømningen. Hittil i år har mer enn 300.000 personer søkt asyl i Tyskland, skriver Die Welt fredag. 80 prosent av de voksne asylsøkerne er menn, og sist måned kom 61 prosent fra Syria eller Tyrkia, opplyser den tyske avisen.

Det kommer også fremdeles mange afghanere, som i likhet med syrerne ikke kan returneres på grunn av tyske myndigheters bekymring for deres menneske­rettig­heter. De færreste tyrkerne får asyl, men det er likevel nesten ingen av dem som deporteres, heller ikke kriminelle, skriver Die Welt.

23,8 millioner personer, svarende til 28,7 prosent av Tysklands befolkning, hadde migrasjons­bakgrunn i 2022.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.