Utsikt til et av kontorene tilhørende den føderale tyske arbeids­markeds­etaten Bundes­agentur für Arbeit. Foto: Stefan Brending / cc-by-sa-3.0 / Wikimedia Commons.

Tall fra tyske arbeids­markeds­myndigheter viser at 2,48 millioner av de 3,93 millioner som mottar arbeids­ledighets­trygd i Tyskland, en andel svarende til 63,1 prosent, har migrasjons­bakgrunn.

Det er avisen Welt am Sonntag har fått innsyn i tallene, som også viser at andelen er over 70 prosent i de tre delstatene Hessen (76,4 %), Baden-Württemberg (74,1 %) og Hamburg (72,8 %).

Bakgrunnen for at så mange med migrasjons­bakgrunn mottar ledighets­trygd, som tyske myndigheter nylig omdøpte til Bürgergeld, er høy innvandring av lavt kvalifisert arbeidskraft, skriver politisk redaktør Marcel Leubecher i Die Welt.

I løpet av de siste ti årene har det vært en merkbar økning i befolkningen med innvandrer­bakgrunn, fra 20 prosent (2013) til 26 prosent (2019) og 29 prosent i dag. Ved utgangen av 2013 var andelen migranter blant de stønads­berettigede 43 prosent. I 2019 var den 57 prosent, og i dag ligger den på 63 prosent.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.