Armin Schuster. Foto: Markus Schreiber / Pool via AP / NTB.

Antallet forbrytelser begått av personer under 18 år i Sachsen økte med 2430 til 13.200 i fra 2019 til 2023. Den tyske delstatens innenriks­minister Armin Schuster knytter den kraftige økningen til innvandringen.

Det var på forespørsel fra lokalavisen Leipziger Volkszeitung at Sachsens innenriks­departement offentlig­gjorde tallene, som altså viser mer enn en økning i ungdoms­kriminaliteten på ca. 23 prosent på bare fire år.

Nyheten er også formidlet av riksavisen Bild:

Tallene viser at antallet barn (under 14 år) som begår forbrytelser, økte med 1130 til 4400 fra 2019 til 2023. Blant ungdommer (14 til 18 år) var økte antallet mistenkte med 1300 til 8800.

Blant de vanligste forbrytelsene det gjelder, er tyveri og vold, opplyser Bild, som også skriver at de umyndige ifølge politiets statistikker nå står for 15 prosent av kriminaliteten i delstaten, mens den tilsvarende andelen for ti år siden var 9,6 prosent.

Det påfallende er den raske økningen i antallet «ikke-tyske» mistenkte.

Andelen utlendinger blant barn som begår straffbare handlinger, var kun 5,4 prosent i 2014. I 2023 hadde denne andelen økt til 29 prosent – en femdobling. Politiet registrerte også en lignende utvikling blant ungdommer. I 2014 var rundt 7 prosent av «ikke-tysk» opphav – i 2023 var det 25 prosent.

Om egenskapen som Bild setter i anførselstegn, er Sachsens innenriks­minister Armin Schuster (CDU) uvanlig åpenhjertig til å være tysk toppolitiker utenfor AfD.

Utviklingen er sammenlignbar i alle de andre tyske delstatene. Deres innenriks­ministre ble derfor nylig enige om å gjøre en mer dyptgående analyse under sin lands­konferanse.

Men Sachsens innenriks­minister Schuster talte i klartekst og nevnte blant annet «migrasjons­dynamikken», altså den økte andelen utlendinger i befolkningen, som årsak.

I år 2000 var det 2,4 prosent utlendinger blant Saschens innbyggere (106.584 personer). I dag er andelen 7,3 prosent.

Ifølge den regionale nyhets­portalen Sächsische utføres største­parten av utlendingers kriminalitet i delstaten av personer fra Tunisia, Libya, Georgia, Syria og Afghanistan.

* * *

Armin Schuster var som snarest i nyhets­bildet også i 2018, da en ny sjef for den tyske innen­landske sikkerhets­tjenesten Verfassungs­schutz skulle utnevnes etter Hans-Georg Maaßen, som var falt i unåde hos daværende statsminister Angela Merkel.

Som Der Spiegel kunne rapportere den 30. november 2018, var Schuster en av kandidatene, men Merkel nedla veto mot det som var Tysklands daværende innenriks­minister Horst Seehofers foretrukne kandidat (fordi Schuster hadde erfaring både fra politiet og Forbunds­dagens innenriks­komité).

Schuster hadde nemlig kritisert Merkel-regjeringens politikk under migrasjons­bølgen, opplyser det tyske nyhetsmagasinet.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.