Foto: Allegutennamen / Wikimedia Commons (utsnitt).

I 2021 ble det registrert 677 gruppevoldtekter i Tyskland, altså i gjennomsnitt nesten to gruppevoldtekter pr. dag.

Det går frem av et svar som den tyske regjeringen har gitt på et spørsmål fra forbundsdagsmedlemmet Stephan Brandner (AfD), skriver avisen Junge Freiheit.

Antallet gruppevoldtekter er mer enn fordoblet på tre år:

I 2021 ble 677 gruppevoldtekter registrert, og i 462 tilfeller ble det identifisert mistenkte. I 2018 skjedde det rundt 200 slike forbrytelser.

Nesten halvparten av de mistenkte hadde ikke tysk statsborgerskap:

Dette handler om «kriminalitet og kriminelle som er importert», sier en opprørt Brandner.

«Andelen av de registrerte mistenkte som ikke er tyske, er 47 prosent, mens andelen utlendinger i Tyskland er rundt 13 prosent». Kun tysk statsborgerskap er registrert i statistikken. Den etniske bakgrunnen eller eventuelle andre statsborgerskap hos de mistenkte tas ikke i betraktning.

Etter AfD-representantens oppfatning er det i virkeligheten mer enn halvparten av gjerningspersonene som er utenlandske, skriver Junge Freiheit.

Antallet gruppevoldtekter og andelen utenlandske gjerningspersoner har gått kraftig til værs siden 2015, opplyser den tyske avisen.

I størrelsesorden en million migranter kom det året til Tyskland fra Midtøsten da statsminister Angela Merkel åpnet landets grenser på grunn av krigen i Syria.

 

Meld deg på lesermøte med boklansering her!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.