Nylig innførte regjeringen i den indiske delstaten Uttar Pradesh forbud mot produksjon, lagring, distribusjon og salg av halalsertifiserte matvarer. Forbudet trer i kraft umiddelbart, men det gjør unntak for produkter som går til eksport.

Bryte religiøse monopoler

Beslutningen er truffet for å bryte religiøse monopoler og få slutt på økonomiske fordeler ved omsetning av halal-sertifiserte produkter, noe som «skaper hat og svekker landet i sin kjerne».

– Halal-sertifisering av matvarer er et parallellsystem som skaper forvirring om matvarenes kvalitet. Varer som klær, sukker etc. blir merket som halal. Slik skal det ikke være, heter det.

Forbudet omfatter all handel med halal-sertifiserte produkter inkludert medisiner, medisinsk utstyr og kosmetikk.

Stoppe rituell slakting

Regjeringen i Uttar Pradesh – Indias mest folkerike delstat – mener tiltaket er nødvendig for å stoppe rituell slakting og mishandling av dyr. 

«Halal» kommer fra arabisk og betyr «tillatt» eller «lovlig» i henhold til islamsk lov. Halal brukes både om handlinger og ting. Det motsatte av halal er haram, som betyr «forbudt». 

I snever forstand brukes begrepet halal om mat og drikke. For at kjøtt skal være halal, må dyret slaktes etter bestemte regler uten bedøvelse. Det skal vendes i retning Mekka, Allahs navn påkalles, hovedpulsåren i strupen kuttes og dyret må tømmes for blod. 

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.