Jens Spahn som tysk helseminister under koronatiden. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

– Det er en skam at jøder ikke lenger føler seg trygge i Tyskland, skriver tidligere statsråd i Angela Merkels fjerde regjering, Jens Spahn (CDU), søndag i en post på X (Twitter):

«Vi har importert antisemittisme på massiv skala. Ved middagsbordet, foran tv-en, blant skolekamerater – jødehatet er ofte en del av en hverdagskultur som også hetser homofile og lesbiske, og likestilling mellom menn og kvinner», fortsetter Spahn.

CDU-politikeren, som var helseminister og påtenkt som en mulig arvtager etter Merkel, etterlyser handling:

«Vi må gjøre noe for å motvirke denne kulturelle pregingen. Hvis vi ikke klarer det, og ikke klarer å få disse mange barna og ungdommene til å akseptere våre vestlige opplyste verdier, da vil jeg ikke vite hvordan dette landet ser ut om 20 år», skriver Spahn.

Den tyske eks-statsråden, som fremdeles sitter i Forbundsdagen, er også kritisk til det han kaller «en uhellig allianse mellom islamister og venstregrupper».

«Ideen om likestilling og anti-diskriminering er blitt en ideologi som igjen deler mennesker inn etter religion, seksualitet og etnisitet, og ser på Vesten som en undertrykker. Dette spiller rett i hendene på totalitære herskere som Putin og de iranske mullaene med sin propaganda», konkluderer Jens Spahn.

Det er vel og bra dette her, Jens. Men hvorfor brukte du så lang tid på å forstå noe så innlysende? Som homofil burde du virkelig hatt et ekstra mentalt gir her. Men den gang ei.

Og kanskje er han litt treig fortsatt. I en tredje X-post denne søndagen etterlyser han tyske moskéfellesskap:

– De fleste moskeer i Tyskland finansieres fra utlandet, og altfor mange imamer er tyrkiske statsansatte, konstaterer Spahn. «Dette må absolutt ta slutt! Vi trenger tyske moskéfellesskap, ikke tyrkiske», skriver han.

Nei, Jens. Dere trenger ganske enkelt mindre islam. Skal du bruke 20 år på å få dét inn i nøtta også?

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.