Angela Merkel under et møte i statsråd i Berlin den 7. november 2018. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix.

62,2 prosent av de spurte i en meningsmåling som Insa har gjort for Bild, mener at Angela Merkel bør gå av som statsminister i Tyskland så snart etterfølgeren hennes som CDU-leder er klar på nyåret.

Die Welt skriver:

Merkel kunngjorde i forrige uke at hun etter 18 år ikke igjen vil stille som lederkandidat ved CDUs landsmøte i begynnelsen av desember. 64-åringen ønsker imidlertid å fullføre embedsperioden som statsminister. Valgperioden utløper helt til høsten 2021. Merkel har vært Tysklands statsminister i 13 år.

Merkel tar altså sikte på å bryte sedvanen med at den tyske statsministeren også leder sitt eget parti. Men det kan bli tungt hvis velgerne ikke ønsker det og den nye lederen ikke vil være komfortabel med å befinne seg i skyggen.

CDUs generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer er den hyppigst nevnte blant favorittene til å overta ledervervet i partiet etter Merkel, og trolig statsministerens foretrukne kandidat. Et valg av henne ville peke i retning av kontinuitet etter Merkel, mens konkurrentene Jens Spahn og Friedrich Merz kan ta partiet i en mer konservativ retning.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂