Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix.

CDUs generalsekretær Annegret Kramp-Karrenbauer overtar som partiets leder etter Angela Merkel.

I forkant av landsmøtet var det Kramp-Karrenbauer som fikk favorittstempelet. Hun regnes som sentrumsorientert, men hakket mer konservativ enn Merkel, med en strengere tone i innvandringsdebatten og en mer uttalt motstand mot likekjønnet ekteskap.

Hun er en av den forrige partiledernes tettest allierte, og kalles i Tyskland ofte for «Mini-Merkel».

Statsminister Angela Merkel holdt tidligere fredag sin siste tale som leder for kristenkonservative CDU. I talen advarte hun blant annet om nasjonalisme, handelskriger og forvitring av vestlige verdier.

I forkant av valget har det vært stor splittelse i partiet, og flere store skikkelser i CDU uttrykte før valget at de helst ville at Friedrich Merz skulle bli den nye lederen. Merz er ansett som å ligge lant unna Merkel, med en mer høyreorientert profil.

Forretningsadvokaten trakk seg ut av politikken for 15 år siden etter å ha lidd nederlag i en bitter maktkamp mot Merkel.

(©NTB)

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!