Tre kandidater kan overta som leder av det kristendemokratiske partiet CDU etter Angela Merkel. Fra venstre: Norbert Röttgen, Armin Laschet og Friedrich Merz. Det er uklart når det vil være mulig å gjennomføre landsmøtet der avstemningen skal finne sted. Foto: Michael Kappeler / DPA via AP / NTB

Landsmøtet der Tysklands kristendemokratiske parti CDU i desember skulle velge ny leder etter Angela Merkel, er utsatt som følge av koronapandemien.

– Slik som situasjonen er nå, ville det ikke vært lov å gjennomføre et møte med deltakere 4. desember, sier generalsekretær i CDU, Paul Ziemiak.

De rundt 1.000 delegatene skulle etter planen møtes for å stemme over partiets nye leder. Vinneren vil være en favoritt til å overta forbundskanslerposten etter Angela Merkel dersom de konservative vinner valget.

Ziemiak opplyste at CDU vil revurdere situasjonen i midten av desember, og bestemme hva som blir neste skritt.

Det er nå snaut to år siden CDU valgte Annegret Kramp-Karrenbauer til ny leder. I februar kunngjorde hun at hun ikke vil fortsette i vervet. Armin Laschet, Friedrich Merz og Norbert Röttgen er kandidater til å overta etter henne.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.