Majoran Vivekananthan mener at på bakgrunn av den nye demografien i Norge, så er det på tide at nordmenn begynner å spise mer vegetarmat.

– Med nordmenn som er kommet fra alle hjørner av verden har vi fått mye variert mat. I dette ligger mange muligheter. Grip dem! skriver redaktøren i Utrop.

Vivekananthan er svært glad for nyheten om at om at Forsvaret har lansert en handlingsplan for økt likestilling og mangfold, og hvor det også vil tilbys halalsertifiserte feltrasjoner.

Han mener det samme bør skje i norske fengsler.

– Det er flott, og på tide, at store, statlige institusjoner tar høyde for at demografien i Norge er i endring, og jeg vil, uten forbehold, applaudere de udelt gode intensjonene til de som nå har vendt søkelyset i retning disse spørsmålene. Dette er et fint, og viktig signal å sende, og jeg håper at også justisministeren på et tidspunkt vil finne det i seg selv å omfavne tanken på at både forbrytere og medlemmer av landets forsvar, som alle andre, skal ha lov til å ha sine ønsker for hva de tilfører egen kropp, skriver Vivekananthan.

Ny forskning: Alger kan være løsningen for å slutte å spise kjøtt

Han bruker også i likhet med mange andre, klimaargumentet:

– For det er på det rene at kjøttproduksjon, på en rekke områder, bidrar til klimagassutslippene vi forsøker å få bukt med. Et klassisk, men godt og lett-å-forstå, eksempel er de enorme arealene som ryddes for den livsviktige regnskogen, for at kuer vi trenger til hamburgerproduksjon skal kunne spise der.

Redaktøren for det flerkulturelle magasinet viser til den store spennvidden i etnisitet i dagens Norge, og sier at det der finnes flere grupperinger som lager utmerket vegetarmat som man kan få kjøpt.

– Mange som ikke har smakt sørasiatisk vegetarmat, for eksempel indisk, bør prøve det. Denne vegetarmaten er så variert, har så mange smaker og gir så mye næring, at alle vil kunne finne hundrevis av retter som faller i smak. Den inneholder også rikelig med linser og andre ingredienser som bidrar til at kroppen får all den næringen den trenger, skriver han, og avslutter på følgende vis:

– Men er det en menneskerett å spise kjøtt? Jeg finner i alle fall ikke dekning for dette i den gode, gamle FN-deklarasjonen fra 1948.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.