Agendaen mot at folk skal få spise kjøtt blir stadig mer ekstrem.

Nå viser ny forskning nemlig at alger kan erstatte mangel på vitamin B12 hos veganere, skriver Dagsavisen.

Kjøtt, fisk, sjømat, egg og melkeprodukter er de viktigste kostholdskildene for vitamin B12, men nå har nyere forskning vist at alger kan være løsningen på dette «problemet».

Prof Alison Smith, leder for plantefysiologi ved universitetet i Cambridge, sier til The Guardian at forskere ved Cambridge Universty har funnet ut at mange typer alger har en bemerkelsesverdig evne til å samle inn vitamin B12.

– Algene lager ikke vitamin B12 selv, men de tar det opp fra omgivelsene, der vitaminet er laget av bakterier, sier Smith.

Nye nordiske kostråd: Alle bør hovedsakelig spise plantebasert

Dermed kan vegetarianere og andre kjøtthysterikere slippe å ta kunstige kostholdstilskudd mot sine vitaminmangler.

– Mange veganere foretrekker å ikke ha kjemiske kosttilskudd, og de vil gjerne få B12 som en naturlig del av kostholdet, sier Smith.
Dette er også godt nytt for de nye kostholdsrådene til Helsedirektoratet, hvor to grillpølser, to kjøttkaker og en skinkeskive på brødskiven er alt du skal spise av kjøtt i løpet av en hel uke.
Forsker Smith ved Cambridge University kan nemlig glede Helsedirektoratet med å si at deres funn av alger med vitaminet B12 kan hjelpe industrien med å lage effektive algetilskudd som kan være med på å løse problemet med B12-mangler om man slutter å spise kjøtt.
Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.