Det vestlige kostholdet er under press. Vi blir nå fortalt at vi bør spise insekter eller mat laget i et laboratorium. Ikke minst skal vi kutte ned på forbruket av kjøtt, og helst bli vegetarianere eller veganere. Dette skal blant annet gjøres av hensyn til det globale klimaet.

Nå står derimot en rekke forskere fra flere land frem og forsvarer kjøttets sentrale plass i maten vi spiser. Dette rapporterer New York Post. Disse forskerne mener at kjøtt er av avgjørende betydning for et balansert kosthold.

Eksperter bak ni nye forskningsartikler publisert i Animal Frontiers støtter en erklæring, The Dublin Declaration, som ønsker å forsvare verdien av rødt kjøtt. Dette skjer under en global økning i vegetarisme og veganisme.

Disse ekspertene avviser påstander om at inntak av rødt kjøtt er usunt.

Gruppen fant at tidligere forskning som antydet at en diett med rødt kjøtt var ansvarlig for 896.000 dødsfall over hele verden var grunnleggende feil og burde trekkes tilbake. Denne studien, den store Global Burden of Diseases, Injuries and Risk Factor Study, har bidratt til å presse publikum bort fra å konsumere kjøtt til fordel for plantebaserte dietter.

Alice Stanton fra the Royal College of Surgeons of Ireland er blant de som hevder at det finnes fatale vitenskapelige feil i undersøkelsen som antydet at det er skadelig å spise rødt kjøtt. Tvert imot vil det skade mange mennesker helse å fjerne ferskt kjøtt og meieriprodukter fra kostholdet. Kvinner, barn, eldre og personer med lav inntekt vil bli spesielt negativt påvirket av dette, legger Stanton til.

Forskerne advarer også om at det er vanskelig å erstatte næringsverdien til kjøtt med plantebaserte erstatninger. Fattige samfunn som ikke spiser så mye kjøtt lider ofte av negative helseeffekter og mangelsykdommer.

Venstre-politiker og veganer sier matministeren påfører planteskam

Aarhus la klimaavgift på storfekjøtt – da falt forbruket med en tredel

Edinburgh fjerner kjøtt fra menyene for å redde klimaet

– Veganisme er ikke en diett, det er en spiseforstyrrelse

Krigen mot maten vår fortsetter

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.