Den store europeiske daglig­vare­kjeden Lidl vil redusere mengden kjøtt­produkter som selges i butikkene sine til fordel for «alternative» protein­kilder. Målet er å fri til ungdommen ved å fremme den globale grønne agendaen.

Lidls innkjøpssjef Cristopf Graf kom med nyheten under Berlins «Grüne Woche» (Grønn uke), verdens største messe for mat, landbruk og hagebruk. Han sa blant annet at de ønsket å redusere kjøttsalget fordi «det ikke finnes en reserveplanet», skriver Der Spiegel.

Graf sa også at kjøttforbruket i vestlige land må reduseres slik at man kan møte behovene til en global befolkning. I tillegg håper Lidl at tiltaket vil slå an hos den yngre generasjonen.

– Jeg tror at det vil glede den yngre generasjonen at vi med slike tiltak viser at vi tar dette temaet på alvor, sa Graf.

For bare noen uker siden annonserte Lidl at de ønsket å ta mer hensyn til barns helse ved å redusere reklame for usunne søtsaker betydelig. Graf hevder at de ikke har noe ønske om å diktere hvordan kundene lever sine liv, men at Lidl håper de kan motivere kundene til å leve sunnere og mer klimavennlig.

Lidls planer om å redusere salget av kjøtt er allerede hyllet av Greenpeace-aktivisten Christiane Huxdorff, skriver Breitbart.

– Lidl har anerkjent tidens tegn og tar virkelig ansvar for produktene som selges i butikkene, sier hun.

Huxdorff ber tyske myndigheter om å følge opp ved å subsidiere vegetarprodukter.

Lidl følger dermed lignende oppfordringer som ble fremmet under Davos-møtet for World Economic Forum (WEF). Styreleder i Siemens, dansken Jim Hagemann Snabe, uttrykte i Davos et ønske om at en vesentlig andel av verdens befolkning erstatter kjøttbruk med plantebasert mat.

– Hvis en milliard mennesker slutter å spise kjøtt (…), vil det ha stor innvirkning. Ikke bare vil det ha en stor innvirkning på dagens matsystem, men det vil også inspirere til innovasjon av nye matsystemer, sa Snabe.

– Jeg spår at vi vil spise proteiner som ikke kommer fra kjøtt i fremtiden, dette vil nok dessuten smake enda bedre.

WEF har lenge fremmet vegetarisk kosthold, og de er også tilhengere av å innføre insekter som en del av dietten, for å redusere klimautslippene. EU følger etter, og tillater stadig flere typer insekter som ingrediens i matprodukter.

Også i Frankrike ber klimaaktivister dagligvarebransjen om å erstatte kjøtt med mer «bærekraftig» mat.

Les også:

Franske klima­aktivister ber super­markeder erstatte kjøtt med «bære­kraftig» mat

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.