Miljøorganisasjonen Zero foreslår å legge ned Opplysningskontoret for egg og kjøtt som et klimatiltak.

De ser på hvorvidt det er sannsynlig at regjeringen vil nå klimamålene, og kommer med forslag til tiltak de mener er nødvendige, skriver TV 2.

– Jeg synes dette er et populistisk klimatiltak, ikke et godt et, svarer direktør i MatPrat, Dag Henning Reksnes.

MatPrat har i årevis gitt middagsinspirasjon til sultne nordmenn. Det vil altså Zero ha en slutt på.

Zero-leder Sigrun Gjerløw Aasland mener regjeringen må sette inn flere tiltak for å nå klimamålene.

Blant de mange tiltakene de foreslår for regjeringen, finner vi forslaget om å legge ned MatPrat.

Norsk studie mener at politikerne må tvinge nordmenn til å spise mindre rødt kjøtt

Forslaget i rapporten ser slik ut:

«Å legge ned Opplysningskontoret for egg og kjøtt, og heller opprette et eget opplysningskontor for plantebasert kosthold. Informasjonsbehovet for gode plantebaserte matretter er stort for den delen av befolkningen som i dag spiser mye mer rødt kjøtt enn kostholdsanbefalingene.»

Direktør i MatPrat, Dag Henning Reksnes, mener det er sviktende grunnlag for Zeros forslag.

– Vi har blitt foreslått nedlagt før, da også med sviktende grunnlag. Produksjon av animalsk protein er utrolig viktig for å ha et bærekraftig norsk matsystem. Vi bruker alt vesentlig norske ressurser som beite, gress og norskprodusert kraftfôr til å produsere maten.

Reksnes legger til at det også er viktig for selvforsyningen av mat i Norge.

– Dersom vi tar ned produksjon av rødt kjøtt og egg, må vi importere langt mer mat til Norge. Det er ikke sikkert at den maten er mer bærekraftig, sier han.

Zero-lederen mener det er viktig å gjøre klimatiltak som resulterer i at nordmenn spiser mindre kjøtt.

– Vi må spise mindre rødt kjøtt for å klare å kutte utslipp. Det er noe rart i hva folk får beskjed om fra myndighetene. Vi skal på den ene siden spise mindre kjøtt, og så bruker vi samtidig offentlige midler på å oppmuntre folk til å spise mer kjøtt gjennom Opplysningskontoret for kjøtt og egg, avslutter Gjerløw Aasland.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.