Lyst på melorm-pasta eller gresshoppe-snacks, tildelt av staten, avhengig av hvor lojal du har vært overfor systemet? Det høres ut som en dystopi i dag, men jeg husker at en som for ett år siden hevdet at det ville være nødvendig med et vaksinepass for å gå på kino, ble stemplet som konspirasjonsteoretiker. I dag er vaksinepass en realitet og kreves i stadig flere sammenhenger, selv om det ikke fungerer.

Så hva fins i horisonten?

Den dystopiske thrilleren Soylent Green hadde premiere i 1973. Filmen utspiller seg i en fremtid der overbefolkning og klimakatastrofer har ført til akutt matmangel. Den politiske og økonomiske eliten har mulighet til å spise som vanlig, men løsningen for vanlige borgere heter «soylent green», et produkt som ifølge markedsføringen skal være laget av næringsrikt plankton. Når valget står mellom å sulte i hjel og å innta soylent green, fremstår det sistnevnte som mer tiltalende for folk flest.

Spis insekter, redd klimaet

I desember erklærte EU at melorm, sirisser og gresshopper skulle godkjennes som menneskemat. Tanken er at insektene skal selges frosne eller tørkede, eller malt til mel som tilsetning til ulike produkter. Nå hevder professor Amanda Little, spaltist hos Bloomberg, at det er på tide å gjøre insekter til en naturlig del av menneskets kosthold, både for europeere og amerikanere. Det at vi lærer oss å spise insekter, spiller en «kritisk rolle for å ha nok næring i en varmere og mer tettbefolket verden», skriver Little, og mener det nå er på høy tid at lovgivere og investorer begynner å bruke insektene på bred front med tanke på en «klimasmart fremtid».

Samtidig driver Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) nå prosjektet Äta insekter – en smakfull lösning på dagens globala problem, som har som mål å «utvikle en ny svensk, smakfull, protein- og mineralrik mat basert på svensk hus-siriss». SLU ser mange muligheter med insekter som mat – sirisser inneholder protein av høy kvalitet og viktige sporstoffer, og har derfor potensial til å erstatte kjøtt og fisk. Sirissene må derfor inngå i næringen til befolkningen i lavinntektsland, men også motvirke «jernmangelen som nesten halvparten av Sveriges unge kvinner kan ha».

På toppen av det hele skal prosjektet selvfølgelig bidra til FNs mål for biologisk mangfold, samt åtte av FNs sytten globale mål for bærekraftig utvikling.

Det eneste problemet ser ut til å være at folk ikke ønsker å spise insekter. SLU har derfor ansatt en profesjonell mesterkokk for å optimalisere den såkalte matopplevelsen:

«Även om det finns många fördelar med att äta syrsor kan det bli problem att få acceptans för det om inte ätupplevelsen är bra. Tillsammans med en kock med VM-meriter, skall vi därför ta fram en barnvänlig och en exklusiv maträtt. Vi skall utvärdera om smak och näringsinnehåll påverkas av vilken typ av foder syrsorna ätit (t.ex. konserverad rödklöver eller spannmål). Det finns exempel från den traditionella animalieproduktionen där nya fodermedel fungerar bra för djuren men där livsmedlet får en bismak som inte accepteras av konsumenterna.»

Spis insekter, da.

I et samfunn der varer som strøm, bensin og kjøtt i økende grad transformeres fra tilgjengelige hverdagsprodukter til luksusforbruksvarer, er det ikke vanskelig å se for seg utviklingen: De som har råd, vil fortsatt kunne spise oksefilet lørdag kveld, kjøre til jobb og varme opp hjemmet sitt. De som ikke har mer beskjedne økonomiske muskler, må prioritere og velge bort, og da er kanskje en burger av sirisser å foretrekke fremfor ingen burger i det hele tatt ..?

Parallelt med dette vokser det frem et stadig mer totalitært kontrollsamfunn i kjølvannet av pandemien. Kravene om vaksinebevis økte i styrke i Sverige onsdag, til tross for at man nå erkjenner at de ikke hindrer smittespredning. Men vaksinebevisene er et utmerket verktøy for kontroll og overvåking, spesielt hvis de kombineres med 5G for å skape det digitaliserte, sosiale kredittsystemet som allerede eksisterer i Kina: Staten ser deg. Talentfulle og lojale borgere blir belønnet, lavtpresterende eller kritiske borgere blir straffet.

Les mer: Svenske forskere: Vaksinepass fører til et kontrollsamfunn og må stoppes

Les mer: Vaksinepasset er frihetens Rubicon

Agenda 2030

Regjeringene i Norge og Sverige presser sterkt på for implementering av Agenda 2030, som markedsføres ved hjelp av vakre formuleringer om klima og likestilling. Dessverre er det også en bakside ved Agenda 2030, nemlig at det må gjennomføres ekstreme samfunnsendringer for å «redde klimaet», og global likestilling krever at vi i Vesten får det mye verre.

World Economic Forum opptrer i bakgrunnen, og dets styreleder Klaus Schwab har beskrevet sitt mål for verdens borgere med følgende ord: «You will own nothing – and be happy!». Den vanlige borger mister både sin personlige økonomi, sin eiendomsrett og sin frihet, mens makt og verdier er konsentrert hos de superrike. Tror du jeg tuller? Dessverre ikke. Schwab har til og med skrevet boken «The Great Reset», om hvordan man kan ødelegge verdensøkonomien og frata folk alt. Resultatene er beskrevet der. Les hvis du tør.

Agenda 2030 og The Great Reset er en forkledd form for ekstrem kommunisme: Innbyggeren blir avhengig av statens velvilje for å få dekket sine grunnleggende behov for bolig, mat og trygghet, og når staten kontrollerer hvert skritt du tar, hver transaksjon du fullfører og hver mening du uttrykker, vet vi hva som gjelder: Ikke bit hånden som mater deg …

Les mer: Agenda 2030: Glansbildet med monsteret bak

Les mer: Skal dystopien «The Great Reset» utløses i Glasgow?

Pandemi som verktøy

For disse personene på toppen av maktpyramiden kommer pandemien som en velsignelse. Viruset har gitt dem muligheten til å skremme oss til lydighet. Utviklingen de siste to årene har vist at flertallet er villig til å underkaste seg mer eller mindre ulogiske krav for eventuelt å få tilbake en brøkdel av sine friheter og rettigheter – av de samme herskerne som tok fra dem frihetene og rettighetene …

Fortsetter vi på den asfalterte veien, er det ikke vanskelig å tegne et bilde av hvor vi er som samfunn om noen år: Da sitter vi der, overvåket og kontrollert, hele tiden avhengig av statens gode vilje. Din sosiale kreditt avgjør om det blir oksefilet eller sirisser på middagsbordet.

Er det en konspirasjonsteori? Kanskje i dag. Men hvis du ikke vil ha det slik i morgen, er det på tide å si nei nå.

Tilbake til Soylent Green. I filmen fører matmangelen til at staten begynner å godkjenne aktiv dødshjelp og tynner ut uønskede individer – alt for å redde kloden og de produktive innbyggerne. Hovedpersonen avslører etter hvert hemmeligheten bak produktet som staten mater folket med – og soylent green er ikke laget av plankton, men av de uttynnede og drepte innbyggerne. Lurer du på hvilket år filmen er satt til? 2022, selvfølgelig.

Les også:

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.