Noe av det første regjeringen i Frankrike gjorde etter at Macron vant presidentvalget, var å erklære at Frankrike innfører digital ID, i tråd med EUs planer om en europeisk digital ID. Her hjemme er vi allerede godt i gang.

The French Prime Minister, Jean Castex confirmed the creation of a “Digital Identity Guarantee Service” (SGIN) which will give French people a digital ID. This happened just a few days after the election.

Under navnet «Service de garantie de l’identité numérique» (SGIN) ser franskmennene for seg et system hvor mobiltelefonen brukes som identitetsmarkør. Vi har noe lignende her hjemme, bedre kjent som bank-ID. Men bruken av digital ID kan lett utvides, og her hjemme må man blant annet ha bank-ID for å kontakte en rekke statlige myndigheter.

Lederen av partiet Les Patriotes, Floria Philippot, er kritisk, ifølge The Express:

– Just after the election, the government announces the launch of ‘a digital identity application’!

– The goal: to put social credit in the Chinese way. Control and surveillance company! Let’s totally reject this application and fight by any means!

Bloggeren Peter Imanuelsen, som er svensk men bosatt i Norge, peker på hvordan digital ID etterhvert har blitt en livsnødvendighet for oss her hjemme.

If you want to do online banking? Digital ID. Do you want to buy stuff online? Digital ID is needed. Do you want to book a doctors appointment online? Well, you need a digital ID. Want to login to your digital post (yes, that’s a thing too)? Again, you need a digital ID.

I Sverige har de tatt det et skritt lenger. Allerede i 2019 hadde mer enn 4000 svensker operert inn en chip under huden i hånden. Chipen kan da fungere som bankkort, adgangskort, nøkler, mulighetene er uendelige.

Svenske Biohax har satt inn slike chipper i rundt 4000 svensker så langt. Jowan Österlund, administrerende direktør, viser oss sin egen chip – den er på størrelse med et «litt stort riskorn» og strengt tatt ikke er synlig der den er plassert i den myke hudfolden mellom tommelen og pekefingeren.

De praktiske mulighetene er mange, selv om få kommersielle aktører har kastet seg på ennå. Ifølge SVT er det statlige svenske jernbaneselskapet (SJ) det første reiseselskapet i verden som tillater at billett-informasjonen ligger på en chip inne i hånden.

Problemet er bare at alle verktøy som kan brukes med gode hensikter også kan misbrukes. Hva hvis dette knyttes opp til koronapass, og dermed begrenser vår bevegelsesfrihet? Hva med overvåkning av våre bevegelser? Hva med avlytting av våre samtaler, slik at vi kan bli dømt for hatefulle ytringer uttalt i vårt eget hjem?

Slike systemer kan selvsagt også utnyttes av kriminelle. Men den største trusselen kommer fra myndigheter som ikke vil oss vel.

Det verste eksemplet er selvsagt Kina, som allerede i 2014 innførte et sosialt kredittsystem basert på masseovervåkning via overvåkningskameraene i gatene, samt mobilene som alle bærer med seg i lommen.

Staten har tilgang til hvert skritt, hvert ord som skrives online, hva du liker og ikke liker etc.

Mulighetene er både uendelig store, men også veldig skremmende. For kineseres handlinger vil gi hver kineser en sosial rating. Denne kan avgjøre hvilke jobber du kan få, og frata retten til å reise utenlands. Allerede nå brukes den sosiale ratingen til å bestemme kineseres tilgang til sosiale medier.

Man kan få poeng for å være pålitelig og kredittverdig, og dette vil påvirke tilgangen til offentlige tjenester som helsetjenester, reiser og jobb, ifølge en plan lansert i Beijing i fjor.

Orwells script

George Orwells mareritt er altså i ferd med å bli en realitet i Kina. Er det noen som helst grunn til å stole på at våre myndigheter ikke vil slenge seg på den samme bølgen? Er ikke nettopp kontroll over befolkningen det alle politikere og andre maktmennesker drømmer om?

Det snakkes allerede om det kontantløse samfunnet. På den måten kan myndighetene få kontroll over alle våre transaksjoner og økonomiske forbindelser. Dessuten vil det være svært enkelt å sette press på borgere som opptrer på en måte myndighetene ikke liker, ved å fryse deres finanser fullstendig. Dette skjedde nylig, med de demonstrerende truckerne i Canada.

And you guessed it, Sweden already has a credit card that will ban you from further purchases if you hit your carbon limit. The future is already here, and it’s not pretty.

Foreløpig er det selvsagt mulig å velge et annet kredittkort. Men muligheten ligger der, og klimahysterikerne virker ikke å ha noen planer om å endre kurs. Hva STASI eller KGB kunne gjort med et slikt system gir skremmende perspektiver.

Konservative har ikke forstått den nye teknologiens makt, skrev Christian Skaug i 2020. Vi opplever en totalitær revolusjon.

Mens verden lar seg distrahere, pågår en stille totalitær revolusjon. De som verdsetter friheten, må stritte imot. Historien lærer oss at for mye konsentrasjon av makt som ikke trenger å stå til ansvar, alltid er galt. Vi lever nå i et nytt kapittel av den historien.

Mens verden lar seg distrahere, pågår en stille totalitær revolusjon

Det kinesiske systemet kan godt bli en realitet i vestlige land. Da får vi ekstrapoeng for å gå eller sykle, spise larver i stedet for kjøtt og andre aktiviteter som får godkjentstempel av en tyrannisk stat.

Demokratene i USA og deres lakeier i Big Tech, FBI og CIA er trolig allerede i ferd med å innføre deler av et slikt system. Man kan absolutt ikke stole på at utviklingen vil snus selv om det skulle bli regimeskifte.

Flyturer og bilkjøring vil rasjoneres, trolig også strøm, vann og klimaskadelig mat. Friheten vil bli noe vi leser om i historiebøkene, inntil også bøkene forsvinner. Privatlivet vil avskaffes, for vi skal jo ikke eie noe, våre hjem skal deles med andre når vi ikke er tilstede, og dette skal ifølge den nye mafiaen gjøre oss lykkelig.

Dette er hyperkommunisme i sin moderne klesdrakt. Bedre kjent som den nye føydalismen, Agenda 2030, The Great Reset. Skal dystopien forhindres, må vi kjempe mot utviklingen. Og vi må starte nå, før det er for sent.

The Great Reset: Demokratiets undergang?

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.