EU-parlamentet har vedtatt godkjenning og innføring av digitale identitets­lommebøker, hvor du både har viktige dokumenter og penger. Ting blir så mye enklere. Du har alt på ett sted, men det betyr også at myndighetene kan kansellere dine muligheter til å reise eller betale. Hvis de vil.

Den autoritære staten vi så under pandemien får her et verktøy som gir dem total kontroll over et menneske. Det er noe man bør ha i bakhodet før man går inn på et slikt system frivillig.

Once implemented, the EU’s goal is that 80% of the population uses their Digital ID by 2030 for almost all areas of life. From travel, social media and other online logins, doctor’s appointments, public transport – you’ll need your Digital Wallet for basically everything.”

Når den er implementert, er EUs mål at 80 % av befolkningen skal bruke sin digitale ID innen 2030 for nesten alle områder av livet. Fra reiser, sosiale medier og andre online-pålogginger, legebesøk, offentlig transport – du trenger din digitale lommebok til stort sett alt.»

Den store forskjellen fra dagens systemer er at denne «lommeboken» er utstedt av myndighetene. Det er de som eier den og bestemmer hvordan den kan brukes.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.