Italienske parlamentsmedlemmer har stemt for en lov som forbyr produksjon, salg eller import av dyrket kjøtt eller dyrefôr. Dette melder BBC og Breitbart News.

Regjeringen kaller dette et forsvar for italienske tradisjoner.

«Italia er verdens første land som er sikret mot de sosiale og økonomiske risikoene ved syntetisk mat», kommenterer landbruksminister Francesco Lollobrigida. «Vi ivaretar maten vår, vårt ernæringssystem, ved å opprettholde forholdet mellom mat, jord og menneskelig arbeidskraft som vi har hatt i årtusener», sier han.

Med 159 stemmer mot 53 stemte det italienske parlamentet for å forby salg av laboratoriedyrket kjøtt til mat eller dyrefôr som ble «produsert fra celle- eller vevskulturer fra virveldyr».

Lovgivningen forbyr også plantebaserte proteinerstatninger fra å bruke kjøttrelaterte termer på emballasjen eller markedsføringen. Den forbyr dermed bruken av begreper som vegetarisk «hamburger» eller soya «kjøttboller».

Lovgivningen ble ansporet av et opprop tidligere i år som mottok over en halv million underskrifter med krav om et forbud mot syntetisk kjøtt.

Avstemningen i parlamentet ble møtt med stort engasjement. På et tidspunkt brøt det ut krangel mellom bønder og noen parlamentsmedlemmer.

Ettore Prandini, leder for den store bondeorganisasjonen Coldiretti, konfronterte på et tidspunkt to parlamentsmedlemmer fra opposisjonspartiet Mer Europa. Han kalte dem «kriminelle» for å motsette seg forbudet mot laboratoriedyrket kjøtt med plakater som fordømte det som «antivitenskapelig og anti-italiensk».

Foreløpig vil loven ha liten praktisk effekt, ettersom dyrket kjøtt så langt kun er godkjent for konsum i Singapore og USA.

Selv om EU ennå ikke har godkjent laboratoriedyrket kjøtt til konsum, kan den italienske lovgivningen potensielt skape en kamp mellom Roma og Brussel i framtida dersom eurokratene skulle støtte introduksjonen av slike produkter. EUs lover og regler står over nasjonale lover.

For EU er det å kutte ned på forbruket av naturlig kjøtt blitt en viktig del av den grønne agendaen. Det er også derfor EU tidlig i 2023 godkjente salg av insekter til konsum for mennesker.

Bevegelsen mot kjøtt har blitt en merkesak blant globalistiske eliter, inkludert det Davos-baserte World Economic Forum (WEF). WEF, ledet av Klaus Schwab, vil redusere forbruket av kjøtt for å bekjempe en påstått global klimakrise.

Italienere skal dresseres til å spise pasta med insekter, for klimaets skyld

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.