Jeg kunne ikke la være å feire sammen med bøndene, sa Italias statsminister Giorgia Meloni tirsdag kveld da hun kom ut av Chigi-palasset i Roma, etter at regjeringen hadde vedtatt lovforslaget om å forby produksjon og salg av syntetisk mat.

På plassen utenfor ble Meloni tatt imot med applaus, takksigelser og anerkjennende tilrop fra smilende representanter for Italias største landbruks­organisasjon Coldiretti, som hadde satt opp en stand ikke langt fra stats­ministerens kontor. En representant for organisasjonen takket både Meloni og landsbruks­minister Francesco Lollobridigda for lovforslaget.

Meloni fremhevet at Italia med dette tar steget frem i første rekke i forsvaret både av kvalitetsmat og forbrukerne, melder RAI News.

Flere italienske medier spekulerte i går kveld om hvorvidt EU-regler for fri vareflyt vil kunne sette en stopper for det planlagte forbudet mot syntetisk mat, men lovforslaget forbyr også import, opplyser ANSA.

Italia går dermed en annen vei enn USA, der Food and Drug Administration (FDA) i november gav tillatelse til salg av chicken nuggets som er dyrket frem i laboratorium, skriver det italienske nyhetsbyrået.

Disse kunstige produktene har fått økt tilslutning takket være støtten, også i form av investering, fra personer som Bill Gates, Jeff Bezos og Al Gore.

Ifølge næringslivsavisen Il Sole 24 Ore blir også medvirkning lovstridig.

Italias regjerings­partier har rent flertall i parlamentet, og loven ligger dermed an til å bli vedtatt.

En meningsmåling gjennomført av Censis viser at forbudet støttes av 84 prosent av de spurte.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.