Stella Kyriakides, EUs kommissær for helse og mattrygghet, bekrefter at EU ikke har noen intensjoner om å tvinge produsenter til å tydelig merke om et matprodukt inneholder insekter. Dette melder Breitbart News.

Kyriakides gav dette svaret etter spørsmål fra to medlemmer av Europaparlamentet, svenske Charlie Weimers og nederlandske Robert Roos. Matprodusenter som bruker insekter behøver altså ikke merke sin mat med noen insektlogo, bare litt opplysninger med liten skrift.

I begynnelsen av 2023 gav EU-kommisjonen i to administrative for­ordninger tillatelse til å bruke gress­hoppe­lignende insekter av typen hus-sirisser i pulver­form, samt bille­larver i flere forskjellige former, i en rekke matvarer.

EU er slett ikke de eneste som jobber for å normalisere økt bruk av insekter. Verdens økonomiske forum (World Economic Forum, WEF) ledet av Klaus Schwab presser også på for at europeere skal spise mindre kjøtt og mer insekter.

Et grunnleggende prinsipp i vestlige land har vært at matvarer skal være tydelig merket med hva de inneholder. Bare slik kan forbrukerne selv gjøre et informert valg om hva de ønsker å spise. Det er interessant at EU plutselig ikke synes at dette etablerte prinsippet skal gjelde for insektene som EU selv promoterer i matvarer.

Hvis europeiske borgere ikke får vite om maten deres inneholder insekter kan de bli tvunget til å spise insekter uten sitt kjennskap og mot sin vilje. Prinspippet om valgfrihet gjelder altså ikke hvis EU ikke synes at det skal gjelde.

Charlie Weimers representerer Sverigedemokraterna i EU-parlamentet. Han påpeker at mange mennesker føler seg urolige for å spise insekter. Selv sympatiserer han med dette synspunktet.

Weimers mener at matvarer som inneholder insekter bør klart og tydelig merkes med dette, slik at forbrukerne kan ta en bevisst avgjørelse om hva de putter inn i sin egen kropp. Det er ikke nok at man bare skriver latinske navn på insekter med små bokstaver blant ingrediensene, mener han. En stor andel av befolkningen vil ikke gjenkjenne disse navnene og forstå hva de spiser.

Italia vil forby syntetisk kjøtt – og påbyr merking av matvarer med insektsmel

Igår ble insekter lovlig mat i EU

EU-kommisjonen tillater bruk av billelarver og sirisser i en rekke matvarer

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.