Edinburgh i Skottland er nå den første europeiske hovedstaden som har forpliktet seg til å fjerne kjøtt fra menyene på skoler, sykehus og sykehjem. Dette gjør de angivelig av hensyn til det globale klimaet, for å redusere byens karbonavtrykk.

Byen har stemt for at innbyggerne skal få et plantebasert kosthold, med vegansk mat fremfor animalske produkter. Edinburgh er den andre byen i Storbritannia som vedtar denne politikken, etter Haywards Heath i det sørlige England. Internasjonalt har flere andre byer allerede fjernet kjøtt fra offentlige menyer, blant annet Los Angeles i USA.

Den nye politikken kan også bety at slakterier i Edinburgh ikke vil få tillatelse til å åpne. Scottish Countryside Alliance kritiserer vedtaket for å være basert på et feilaktig syn på moderne husdyrhold. Tilhengere av den kjøttfrie dietten hevder derimot at det nye kostholdet vil redusere byens utslipp av drivhusgasser.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.