Nesten hver tredje person under 30 år hevder de vil kutte i forbruket av rødt kjøtt i år.

InFact har på oppdrag fra Nationen spurt nordmenn om de har planer om å spise mindre rødt kjøtt i 2023.

Nesten en av fire, 23,6 prosent, svarer at de ønsker å redusere forbruket, skriver NTB.

I aldersgruppen 18 til 29 år svarer 29,1 prosent at de vil redusere inntaket.

Rundt 6 prosent sier at de ikke spiser rødt kjøtt, men nesten seks av ti, 58,9 prosent, sier at de vil spise like mye som i dag.

Henrik Nordtun Gjertsen, leder i Norges Bygdeungdomslag, er svært kritisk til denne utviklingen.

– Jeg er kritisk til svarene. Kjøttproduksjon er en bærebjelke for distriktslandbruket og bygder over hele landet. Den norske geografien er godt tilrettelagt for kjøttproduksjon.

Vil ha slutt på kjøtt­industrien – lanserer plante­basert mat skapt av fermenterte mikrober

Gjertsen fremhever det faktum at det i nåværende situasjon er viktigere enn noen gang å forsvare egen matproduksjon.

– I en tid med global matusikkerhet er vi avhengige av at alle land utnytter sine ressurser, og rødt kjøtt er det vi har best forutsetning for å produsere i store deler av landet, sier han.

Gina Gylver, leder i Natur og Ungdom, er rykende uenig med Gjertsen, og sier hun er veldig glad for at nær hver tredje unge voksen vil kutte i forbruket, men mener samtidig at enda flere burde ha den samme innstillingen.

– Det er bra at det ligger såpass høyt, men det burde ligget enda høyere, sier Gylver til Nationen.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.