Det foregår en kampanje for at folk skal spise mindre kjøtt, av hensyn til det globale klimaet.

Lene Westgaard Halle (H) vil øke prisen på kjøtt, fordi klima

En ledende professor avslører derimot at det å spise kjøtt er avgjørende for din helse. Dette melder Daily Mail.

Dr. Georgia Ede er en Harvard-utdannet ernærings- og metabolsk psykiater. Hun er forfatter av boka Change Your Diet, Change Your Mind, som studerer forholdet mellom det vi spiser og vår mentale og fysiske helse.

Harvard-legen sier at animalske produkter er avgjørende for din mentale helse, ikke bare for din fysiske helse.

Kjøtt er essensielt for å avverge depresjon og angst. Til tross for promotering av veganske dietter de siste årene hevder hun at det å slutte å spise kjøtt kan være skadelig. Vegansk mat mangler viktige næringsstoffer.

«Hjernen trenger kjøtt», uttaler hun til KIRO News Radio.

Forskere advarer mot å kutte ut kjøtt fra kostholdet

Forskning: Kjøtt bedrer helsen og bremser aldrings­prosessen

«Vi er vant til å høre at kjøtt er farlig for vår totale helse, inkludert hjernehelsen vår, og at planter virkelig er den beste måten å gi næring til og beskytte hjernen vår på».

Sannheten er faktisk den stikk motsatte, hevder hun.

Ede påpeker at det å spise kjøtt handler om langt mer enn proteiner.

«Det handler faktisk mindre om protein og mer om alle de andre næringsstoffene som er i kjøtt», uttaler hun. «Du kan få dekket proteinbehovet ditt gjennom et vegansk og vegetarisk kosthold hvis du planlegger det nøye».

Mens animalske produkter som egg, kjøtt, ost og gresk yoghurt inneholder protein, kan det også finnes i veganske alternativer som linser og brokkoli.

«Men mange av de andre essensielle næringsstoffene er det mye vanskeligere, og i noen tilfeller umulig, å få tak i fra planter», påpeker Georgia Ede.

Hun bemerket at kjøtt er «den eneste maten som inneholder alle næringsstoffene vi trenger i sin riktige form, og er også den sikreste maten for blodsukker- og insulinnivåene våre».

Disse næringsstoffene inkluderer vitamin B12, omega-3 fettsyrer, sink, kolin, jern og jod.

Vitamin B12 hjelper for eksempel med dannelsen av oksygenrike røde blodlegemer og DNA. Imidlertid har det også vært knyttet til regulering av humørforsterkende serotonin. Lave nivåer av serotonin har vært knyttet til økt risiko for depresjon og angst.

Det handler om å opprettholde din hjerne for at den skal «skape energi for resten av livet og beskytte både hukommelsen og humøret ditt», hevder Ede.

Flere uavhengige studier antyder at kjøttspisere har bedre mental helse. Vegansk kosthold er mindre sunt enn å inkludere kjøtt, egg og melk i måltidene dine.

En systematisk gjennomgang av 18 studier fra 2021 sammenlignet dem som spiser kjøtt og dem som ikke gjør det. Av disse fant 11 studier at kjøttfrie dietter var knyttet til dårligere psykiske helseutfall. En av disse studiene fant at vegetarianere hadde 35,2 prosent sjanse for å utvikle alvorlig depresjon, sammenlignet med 19,1 prosent for kjøttspisere.

En studie publisert i 2022 undersøkte 14.000 brasilianere mellom 35 og 74 år. Den fant at de som fulgte et vegansk kosthold, hadde dobbelt så stor sannsynlighet for å bli deprimerte, selv om de hadde tilsvarende næringsinntak som kjøttspiserne.

En metaanalyse publisert i 2020 som inkluderte 160.000 kjøttspisere og 8500 kjøttavholdende personer fant også at de som avsto fra kjøtt fra kostholdet, hadde en betydelig større sannsynlighet for å bli deprimerte.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.